Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (3)
ѕочиналата лекарка не е имала положителна проба за коронавирус
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 19:38 / 03.05.2020 оментари (20)927
©
ƒ-р Ќели ѕандова† постъпва в столичната университетска болница "—вета јнна" (известна като ќкръжна болница) на 31 март. ƒиагностицирана е с вирусна бронхопневмони€, но е била в добро състо€ние. “ествана е била за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка от спешна помощ, който е бил с доказан коронавирус.†

ѕо информаци€ на "24 часа",†още при постъпването ѝ в ќкръжна болница, на д-р ѕандова са направени рентгенова снимка и скенер на белите дробове, както и PCR тест, който е бил отрицателен. ќколо 4 април е направен втори PCR тест, който също е бил отрицателен. ѕрез това време е лекувана в инфекциозното отделение за бронхопневмони€та, ко€то има. ѕри втори€ отрицателен резултат е изписана на 7 април, била е в добро състо€ние, без оплаквани€. —амата т€ също се чувствала добре и имала желание да се прибере у дома.

≈динствената положителна проба за COVID-19 на д-р ѕандова е изл€зла при бърз тест, направен при приемането ѝ в спешното на јлександровска болница, малко преди да почине. ¬зета ѝ е проба и за PCR, който също е отрицателен, но официално потвърждение за това все още н€ма.

¬ъзможно е белодробна тромбоемболи€ да е причина за р€зкото влошаване на състо€нието ѝ.

— аплодисменти и минута мълчание дежурната см€на в —пешни€ център днес по об€д почете починалата лекарка, ко€то е сред най-дългогодишните служители в ÷—ћѕ.

"¬сички € познавахме, т€ беше един от най-лъчезарните и слънчеви хора, обичаше своите колеги и пациентите си. ќгромни съболезновани€ на на близките, на нейни€ съпруг, който е наш колега, и на децата й. “ъжни и гневни сме, гневни на всички, които неглижираха мерките срещу коронавируса", за€ви  ат€ —унгарска, говорител на —пешна помощ.

— съболезнователни€ адрес на ÷ентъра за спешна медицинска помощ се отбел€зва:

"ƒ-р ѕандова е дългогодишен лекар в —пешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на ’ипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда! »зпълн€вайки служебни€ си дълг и полагайки грижа за болните до последно, д-р Ќели ѕандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, ко€то € познавахме и имахме честа да работим заедно! ѕоклон пред паметта й! —ветъл път!".

—ъболезновани€ поднесоха и премиерът Ѕойко Ѕорисов, и здравни€ министър  ирил јнаниев.
ќще по темата: общо новини по темата: 3410
04.06.2020
04.06.2020
04.06.2020
04.06.2020
04.06.2020
04.06.2020
предишна страница [ 1/569 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ќо днес € включиха в бройката,макар и да не е вече е.ƒа почива в мир рЯШ≠
0
 
 
»скаше им се да е от коронавирус но не стана, и не е само т€...
0
 
 
«а пари всичко се прави. “ова беше €сно че е починала от друго. Ћошото е, че се гавр€т с умрелите. ƒа почива в мир.
0
 
 
¬ажното е да бъде към общата бройка.ћир на душата и!
0
 
 
“о и Ѕойко ако не изпълн€ва и той ще почине от  оронавирус....ама вие пак смен€йте правителство.....директ в ръцете на Ћъва се пъхайте.....
0
 
 
Ѕе то€ вирус тъй ли не гътна барем една мисирка.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
‘ехтовална академи€ "≈трополски" хареса "јрена Ѕургас" за международни турнири
Ѕ‘— с важни насоки към клубовете за провеждане на мачовете
Ѕалъков пое ÷— ј 1948 и об€ви: ∆алко, че не участвах в селекци€та
’андбалистите на Ќесебър спечелиха групата в «она “раки€
«аслужена награда за гол€м гимнастик на Ѕългари€

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: