Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безотговорни наши сънародници, които знаят, че са заразени, продължават да се прибират у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:44 / 04.05.2020Коментари (107)1932
©
30 наши сънародници са се прибрали в хасковското село Брягово с полет от Нидерландия. Сред тях има две жени, които още там са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи в ефира на Нова кметът на селото Делчо Митев. 

Само в петък с два полета общо четирима положителни са се прибрали у нас. Двама са тествани на летището и са хоспитализирани. Други обаче са се прибрали с такси в родното си село Брягово, община Хасково.

Стотици хора от Нидерландия се прибират у нас. Голяма част от тях заради разпространението на коронавируса. Една част от тези хора знаят, че са болни. Вече има няколко такива случаи в област Хасково. Двамата от тях, които са тествани с бързи тестове на летището, преди това са споделили със своя личен лекар в димитровградското село Воден, че не се чувстват добре. Те са хоспитализирани в София.

Не така обаче седят нещата с други две жени, които, по техни данни, са имали положителни PCR тестове още в Нидерландия. Въпреки това те решават, че ще си дойдат в България. От летището хващат такси за Хасково, оттам с друго такси пристигат в село Брягово. Засега жените нямат изразени симптоми.

"От съпруга на едната жена научих, че тя е тръгнала от Нидерландия, и то с позитивен резултат. В този момент и двете жени са изолирани и нямат досег с външни хора. Вчера дойде екип на РЗИ и също им взе проби и сега чакаме резултатите. Иначе и двете се чувстват добре и нямат оплаквания'', сподели още кметът на Брягово.

По думите му двете жени обяснили, че били принудени да се приберат у нас, тъй като нещата в Нидерландия ставали прекалено бавно заради езиковата бариера, тъй като нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време.

"Двете са работили по оранжерии и цветни градини, т.е. ''черна'' работа. Въпреки това няма драма в селото заради прибирането на тези 30-ина души в последните седмици, но се усеща леко притеснение заради възможно пламване на заразата'', допълни Делчо Митев и призна, че понякога засича такива, които нарушават карантината и излизат навън, за да се поразходят.

"В такива случаи веднага пускам сигнал до полицията'', увери кметът и добави, че днес в селото трябва да се върне още едно семейство от Нидерландия.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма как прости хора при това заразени да спазват карантина. Жал ми е за хората който имат и други проблеми и могат да умрат заради безхаберието на тези по горе посоченитв .Един ден да не дава господ да са на мястото на болните ще разберат какво значи да си останеш в къщи
0
 
 
Защо изобщо има полети??? Ето това е въпросът!
0
 
 
Не е вярно, не се настройвайте едни срещу други, никой няма полза, ако има сънародници, които се завръщат, то е ,защото са останали без работа, не е вярно ,че си идват защото са болни, а защо никой не възрази когато се прибираха китайците от ваканция, всички знаехме ,че в Охан положението е страшно, но сега сънародниците са виновни ,ще дойде време ще Ви стане ясно,...
0
 
 
не подлежат ли на наказателна отговорност ? Това е предумишлено престъпление ! по време на епидемия рискуват здравето на десетки хора и разпространяват заразата. На всичко отгоре лъжат ???? Освен това държави с които все се сравняваме и си позволяват да ни критикуват, се оказа, че сивият сектор е на лице. Спестяват от здравни осигуровки и здравна грижа хора които работят за тяхната икономика и сега ние да плащаме! После държавата ни защо била бедна?!!?? И какво следва - извънредното положение и мерките отпадат, границите се отварят, ще влизат и излизат безразборно заразени и вирусуносители!! Май обявихме Извънредно положение преди вирусат да достигне до нас и го отменяме когато той тепърва чука на вратата ни ?!!?!?!?!
0
 
 
Точно заради тези безотговорници сме затворени три месеца рџ¤·
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: