Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европа разхлабва мерките: Къде и какво подновява работа
Автор: Екип Burgas24.bg 08:53 / 04.05.2020Коментари (0)1356
©
От днес, освен в България, в редица европейски страни започват да се вдигат някои от ограничителните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19. По този повод Франс прес представя кратка справка какво и къде ще заработи днес.

Италия - италианците ще могат да посещават роднините си, да се събират на ограничени по брой групи, парковете се отварят, запазва се социалната дистанция между хората в тях. Подновява се изцяло работата в строителството и търговията на едро. Кафенетата, ресторантите и баровете ще продават храна за вкъщи. Училищата няма да отварят врати до септември. Ограниченията за придвижване от една област на друга остават. Маските са в сила за летищата и гарите и за обществения транспорт. Подновяват се пътническите полети на летищата Чампино в Рим и Перетола във Флоренция, които бяха сред временно затворените летища в страната заради епидемията.

Испания - от днес подновяват работа малки търговски обекти като фризьорски салони, които могат да приемат индивидуални клиенти след предварително уговорен час. Баровете, кафенетата и ресторантите ще продават стока за вкъщи. Маските са задължителни в обществения транспорт. На малки острови от Канарския и Балеарския архипелаг ще бъде разрешено отварянето на повечето магазини, музеи и тераси на барове и ресторанти, но при ограничен капацитет. Там също ще бъдат отворени хотели, но при определени условия. Училищата остават затворени до септември.

Гърция - близо 10 процента от затворените търговски обекти ще могат да отворят врати, сред които книжарници, магазини за електроника, оптики, пунктове за технически прегледи на превозни средства, магазини за спортни стоки, магазини за градинарски пособия, фризьорски салони и козметични студия, които ще работят с предварително записване, както и шивашки ателиета. Църквите ще отворят врати за индивидуални молитви.

Португалия - отварят врати малки квартални магазини, фризьорските салони при предварително записан час, магазините за продажба на автомобили, книжарниците. Данъчните служби също отварят врати при предварително уговорена среща и с изискване за носене на маска. Маските стават задължителни в обществения транспорт. Разрешават се индивидуалните спортове на открито.

Германия - от днес се отварят постепенно училищата в някои провинции. Ще се отворят фризьорските салони. Продължава и отварянето на храмовете, музеите, мемориалните комплекси, зоопарковете. Баровете и ресторантите ще правят само доставки до дома. Маските стават постепенно задължителни в транспорта и магазините.

Австрия - в училище се връщат зрелостниците, преди постепенното подновяване на занятията на другите ученици. Маските са задължителни в обществения транспорт и магазините.

Белгия - предприятията и компаниите, в които не се приемат посетители, ще отворят врати отново, а маските стават задължителни за обществения транспорт.

 

Унгария - извън Будапеща се отварят терасите на кафенетата и ресторантите, плажовете. Подновяват се професионалните спортни тренировки. Маските са задължителни в магазините и обществения транспорт.

Полша - отварят се хотелите, търговските центрове, част от културните институции, сред които библиотеките и някои музеи.

Хърватия - подновяват дейността си услугите, при които има близък контакт с клиентите, като фризьорските салони.

Словения - от днес се отварят терасите на кафенетата и ресторантите, както и музеите, фризьорските салони, книжарниците. Подновяват се тренировките на професионалните спортисти. Маските са задължителни в затворени пространства на обществени места, в обществения транспорт и магазините.

Сърбия - отварят се кафенетата и ресторантите при спазване на социалната дистанция, маските стават задължителни в обществения транспорт, междуградските влакове и автобусите на дълги разстояния.

Косово - в няколко града се отменя карантината, а гражданите ще могат да излизат два пъти на ден по 90 минути преди обед и следобед. Подновяват работа и строителите, брокерите на недвижими имоти. Възобновяват се някои дейности в сферата на услугите.

Исландия - подновяват работа университетите, музеите и фризьорските салони.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: