Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трогателен разказ за случка от миналото на генерал Мутафчийски
Автор: Екип Burgas24.bg 12:01 / 26.05.2020Коментари (11)4353
© Фейсбук
Той ми спаси живота, ако можех, бих му се поклонила до земята. Така започва разказа на жена от Сливен. Тя е на 66 години и твърди, че живее втори живот благодарение на шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

Ирина Попова се свърза с "Блиц", защото поиска да разкаже за случилото се преди пет години, когато буквално е на прага на смъртта. 

"Аз съм диабетичка от дълги години, но много недисциплинирана, ходя на лекар в краен случаен. Един ден започнах да се задушавам, болки, дърпане в областта на шията чак към раменете. Захарта ми беше висока и реших да потърся консултация с медицински център. Попитах към кого да се обърна и ме насочиха към проф. Ивона Даскалова във ВМА", разказва тя. 

Прегледът установява, че Ирина е с много тежко състояние на щитовидната жлеза и се налага спешна операция, която ще бъде изключително тежка с риск за живота й. По онова време тя има и други съпътстващи заболявания освен диабета - проблеми със сърцето и алергии към различни лекарствени препарати и упойки. 

"Проф. Даскалова ми каза: "Само проф. Мутафчийски може да ви оперира". В този момент хирургичното отделение беше в ремонт, а той в отпуск, на море. Тя не знаеше дали той ще се съгласи. Свърза се с него и той прие да прекрати отпуската си, да дойде и да ме оперира. Дойде, състоянието ми към този момент беше много тежко, операцията се направи при повишен риск за сърдечно-съдовата система, като продължи два часа", спомня си Ирина и отново повтаря, че професорът й спасил живота. 

"Аз си отивах, такова сърцебиене, изпотяване, задушаване. Когато други ме консултираха след неговата операция, казват, че е направил немислимото. Не знам какво е правил, но до ден-днешен нямам рецидив. Най-много ме трогна и съм му благодарна от цялата си душа за консултацията, която ми направи три месеца след операцията. Дойде в кабинета, направи ми впечатление, че е блед и уморен. Видя ме, погледна раната и каза - добре се получи. В този момент някак си се отпусна и седна на стола, виждаше се, че и на него не му е добре. Когато седна, забелязах, че се подават бинтове под тениската му, имаше и дренаж. 

Оказа се, после попитах и се чувствах много неловко, той е бил прекарал операция три-четири дни, преди да дойде да ми прави на мен консултация, също такава тежка операция, каквато съм имала и аз. Държал е лично да ме види, независимо, че самият той е бил съвсем прясно опериран", спомня си Ирина. 

Тя признава, че изпитала спокойствие, когато разбрала, че именно ген. Мутафчийски е начело на Кризисния щаб. 

"Казах си, че душата му е такава, че да лекува, идва му отвътре, не се изучава, не се придобива. Какво го накара мен да си остави почивката, аз не бях никоя, да дойде, да ме оперира, като му казаха, че бях тежък случай. Сега, когато го гледах, си казах, че това само той го може, той живее с болката на другите".



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като прочетох тава ,още повече се прекланям пред този гениален Човек с главна буква!Бъди благословен професоре!
0
 
 
Хайде сега , да си върнем достойнството...
0
 
 
Опити за култ към определена личност ли е това? Колко много трогателни истории могат да ви разкажат учители за дечица; лекари за пациенти; животновъди за своите животни; по-големи деца за грижата им към по-малки и още, още.... Но не, ние трябва да се поклоним на определен човек. Обяснете защо?
-4
 
 
Айде ГЕНРЕАЛЕ, чакаме да измрат яко хора, кво стана? Въздухар и подлога на Боко.
-4
 
 
Яко ще измрат много хора - "ТРОГАТЕЛНО"
-3
 
 
И какво всъщност се е случило, един лекар си е изпълнил задължението, за което е полагал Хипократова клетва, това го правят стотици лекари всеки ден, защо не пишете за тях !?! А когато същият този лекар стресира целия народ чрез ежедневни заплахи и всяване на паника, това вече е прецедент, на който трябва да се обърне сериозно внимание !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: