Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Томислав Дончев: Мярката 60/40 работи, няма нужда от промяна!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 29.05.2020Коментари (0)1263
©
"Несправедливо е хората, които получават по-големи приходи, да бъдат наказвани за това. Те и в режим на плосък данък плащат повече", заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР. По думите му няма нужда от промяна на данъчния модел.

"В годините назад тази система, с някои леки корекции, е доказала, че работи. В благоприятни години стимулира икономическия растеж и чуждестранните инвестиции. Има максима, че ако нещо работи, не го пипай. Според мен тук експерименти не трябва да бъдат правени", категоричен беше вицепремиерът.

Решението за намаляване на ДДС за ресторантьорите Дончев определи като спорно, взето след много спорове. 

"Аз бях против, защото дава шанс за рестартиране на дебата за промяна на данъчната система и лавинообразни искове за диференцирани ставки по ДДС за различни видове стоки и браншове", обясни той и уточни, че това е временна мярка за подпомагане на ресторантьорския бизнес.

Мярката "60 на 40" работи, смята той. 

"Това го доказва интересът към нея. Тази мярка ще работи толкова, колкото е необходимо. На първо време до месец септември, защото подозираме, че икономическите трудности след пандемията тепърва предстоят", каза Дончев.

"Предложението, както беше наречено, за държавни бензиностанции, е с основна цел да бъдат осигурени допълнителни количества в данъчни складове, притежавани от държавата, което ще помогне пазарът на горива да стане и по-либерален, и по-конкурентоспособен. това е напълно в синхрон с европейската политика в сферата на енергетиката", заяви Томислав Дончев. По думите му повече данъчни складове ще даде повече шансове за малки и големи продавачи на горива да участват на пазара и той да бъде по-конкурентен: "По-конкурентен пазар означава по-ниски цени за потребителите". Според него дали ще има държавни бензиностанции за продажба на горива на дребно не е най-важното.

"Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт - той трябва да бъде отстранен". Това заяви Дончев във връзка с ареста на заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, който заедно с бивш директор на РИОСВ - Плевен и още четирима души са разследвани за участие в престъпна група за внос на опасни отпадъци, основно от Италия.

"Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки", добави в предаването "Хоризонт за вас" вицепремиерът Дончев. Той изказа и предположение, че скоро ще чуем позицията на премиера Бойко Борисов по казуса. 

На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Томислав Дончев отговори, че не знае, но беше категоричен, че не е инсталиран от бизнеса като заместник-министър, а е предложен от някоя от политическите сили.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: