Бойко Борисов: Ще ви помоля за малко повече оптимизъм, ако не работеше парламентът - нямаше да видим никакъв Шенген

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
19:27 / 28.12.2023
1153
Ще ви помоля за повече оптимизъм. Част съм от всичко това, което хората правеха - в лицето на премиера Денков, на Кирил Петков, на Мария Габриел, на огромна армия от българи, които успяха да придвижат България да влезе в Шенгенското пространство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Асен Василев, Николай Денков и Мария Габриел.

"Използване на Шенгенската информационна система означава друго доверие към България. И ние изглеждаме по съвсем различен начин в момента заради тези 7-8 месеца, в които работим заедно. По бюджета, виждате, има много трудности, но с Асен Василев - все по-добри стават параметрите", каза още Борисов.

"Ако не работеше парламента - никакъв Шенген", категорично заяви лидерът на ГЕРБ. "Ние създадохме мнозинства, които решиха всички проблеми. Огромен труд, не е идеално, но ние в последните няколко седмици се научихме да работим заедно. Съжалявам, че и Кирил го няма, далече е", допълни Борисов.

Срещата днес показа, че присъединяването ни към Шенген не е самоцел, каза Мария Габриел. "Преговорите не са завършени, процесът е деликатен, искам да благодаря на колегите от Румъния и Австрия, че продължаваме в много конструктивен дух да изчистваме последните детайли", допълни тя.

"Предварителното изпълнение на бюджета за тази година показва, че дефицитът ще бъде по-нисък от планираното. Очакваме той да бъде на 2,5%, а не на 3% и ще ни остане 1 милиард, който може да бъден използван тази година, за да си помогнем за догодина. Това опровергава всички черни сценарии, които се чуха за това, че държавата ще фалира", каза финансовият министър Асен Василев.

Очаквайте подробности.

Виж коментарите (1)

Още по темата (449):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Голяма банка предупреди своите клиенти
Министър Кондева с важна новина за изграждането на Национална дет...
Голям български производител придоби 100% от акциите на италианск...
Лоша новина за всички пенсионери!
Ергенът Евгени със специална роля в "Бригада нов дом"
Колко трябва да е голямата награда в "Стани богат", ако се индекс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).