Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Браншът на тротинетките е против по-строгите мерки за возилата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:52 / 06.06.2023Коментари (2)341
©
На обществено обсъждане е идеята на СОС да има по-строги мерки за използването на електрически тротинетки в парковете. Това предложение, обаче, не среща одобрението от представители на бранша.

"Общината си поставя няколко цели - да синхронизира наредбата със Закона за движение по пътищата, който бе приет преди 3 години, същевременно да мотивира и повиши използването на електрически превозни средства, намаляване на замърсяването на въздуха, увеличаване на информираността. Като цяло да се развие една по-подходяща градска среда. С оглед на целите, решението, което взимат, някак си не кореспондира логически именно с постигането на тези цели", каза управителят на фирма за електрически тротинетки Ивайло Милчев пред  Bulgaria ON AIR.

"Предприемат се някакви цели, които очакваме да доведат до определени резултати. Според наредбата причините са - да се намалят конфликтите между ползвателите на тротинетки и пешеходците. Посочват се около 1600 нарушения в рамките на 2 години, което грубо е около две нарушения на ден. Когато правиш предложение, е добре човек да прави анализите и да дава по-задълбочена информация", категоричен е той.

Гостът посочи, че се предлага да се запази максималната скорост на движение с тротинетки, но отделно от това и да се разшири обхватът на забраната и ограниченията.

"Общините имат право еднозначно да легитимират скоростта на движение и да регулират броя на тротинетките и местата за паркиране, в момента тази наредба потвърждава, че скоростта ще бъде до 25 км/ч, но вече се опитва да се вкара забрана за придвижване на тротинетките в парковете", подчерта Милчев.

"Как се опитваш да развиваш микромобилността и да мотивираш хората да карат тротинетки, като същевременно ограничаваш местата, на които могат да ги карат? Съгласен съм, че тротинетките не трябва да бъдат разхвърляни навсякъде, но къде са необходимите места за оставяне на тротинетки?", попита той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.06.2023 г.
+1
 
 
Мързеливите трътлеци с тротинетки хвърчат, не спазват никакви правила, мамицата им да... Спрете тези идиоти ненормални, наказанията да не са минимални.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: