Много голям шеф в EVN коментира цената на тока

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
12:20 / 28.10.2021
987
Нова стационарна електрическа подстанция "Евмолпия“ откриха в Пловдив. Съоръжението ще гарантира икономическото развитие и сигурността на захранване за Пловдив и региона. Тя се намира на ул. "Богомил“ 95, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Необходимо е да увеличим мощностите за Пловдив, тъй като градът е най-бързо развиващия се в България. Необходимо е бързо напасване на съществуващата инфраструктура“, каза пред журналисти шефът на ЕВН Александър Сипек. Населението на Пловдив също се е увеличило и това предполага развитие на икономиката. Ето защо се предприемат мерки  за увеличаване на електрозахранването.

Преди няколко месеца ЕВН откри нов диспечерски център с нова сграда, а преди две седмици бе открит и нов клиентски енергиен център. Следващата голяма инвестиция ще бъдат водните котли в топлофикация, каза още Сипек.

През следващата година дружеството ще отбележи 2-милиардната си инвестиции в България от приватизацията до момента.

"Както ние и самата държава държим да сме проверили готовността ни за зимния период, като за целта се прави  регулярна проверка“, каза още шефът на ЕВН. В регионите, където се очаква по-сериозна зимна обстановка, се набляга на изграждане на кабелни линии под земята за по-голяма сигурност. Дружеството се стреми да обезпечи човешкия ресурс и персонал, като за целта се  ние провежда активна кампания за ваксинация. Като цяло дружеството е ваксинирано като нивото е над средното за страната

По отношение на цените за електроенергия се работи под голям натиск. От една страна, разчетената цена е доста ниска в сравнение с това, което ежедневно се заплаща според актуалните тарифи.

"В предстоящия период ще имаме дефицит от над 100 млн. лева“, каза още Сипек и уточни че се работи за преодоляване на сложната ситуация в интерес на цялата страна. "Отворени сме за идеи за подпомагане на ситуацията, но нещата зависят от решенията на компетентните институции“, каза още Александър Сипек.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).