Плевнелиев: Възхищавам се на човещината на Меркел

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
11:38 / 16.03.2016
2002
"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле. Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заяви още Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос има ли вероятност потокът от мигранти да се пренасочи през България, той заяви, че страната ни наблюдава внимателно т. нар. Балкански маршрут и са предприети предварителни подготвителни действия.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточни президентът.

Росен Плевнелиев заяви още, че България се нуждае от финансова помощ от ЕС във връзка с бежанците, защото разходите по отношение на охраната на държавната граница и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват много бюджета ни.


Виж коментарите (6)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).