След гнусната гавра с българското знаме: Стотици искат да линчуват мургавия гамен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
13:14 / 04.04.2018
7572
Сериозно етническо напрежение се надига след гнусната гавра в българското знаме във варненското село Царевци, увери се Burgas24.bg. Както съобщихме, 16-годишният Хасан се напил, качил се на бетонната козирка над входа на училището в селото, като счупил два прозореца и съвсем съзнателно свалил поставеното на пилона знаме. Счупил дръжката му и започнал да го размахва от козирката. След това го запалил и стъпкал.

Поругаването на българския флаг буквално отприщи общественото недоволство. На този етап заканите към гамена от ромски произход са предимно в социалните мрежи, но нищо чудно напрежението да ескалира, предвид факта, че мургавият вандал е пуснат на свобода и прокуратурата няма да внесе искане за задържането му под стража. Срещу него няма да бъде повдигано обвинение, в най-добрия случай, ще отнесе парична глоба, която семейството му едва ли ще плати.

Както съобщихме, 16-годишният Хасан е ученик в 10-ти клас в Провадия. Гаврата е извършена около 22:00 часа на 1 април пред погледите на група младежи, с които се събирал в двора, за да пушат марихуана и за да си чатят с безплатен интернет.

Сигналът за случая е подаден от директорката на училището, която на следващата сутрин, при идването си на работа видяла, че трибагреника над входа липсва, а след това намерила и следите от проникването в сградата и от унищоженото знаме. Според проведеното разследване по случая, никой от групата, станала свидетел на вандалския акт, не се е опитал да спре непълнолетния наглец.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).