Айтозлии недоволни от бургаската транспортна схема, плашат с гражданско неподчинение!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:22 / 01.12.2016
5670
Айтозлии също срещат трудности с въвеждането на новата транспортна схема. Ученици от Айтос са принудени да вървят по километър, за да стигнат до училище. Това се случило след като рейсът, пътуващ от Айтос след 26 ноември не оставя пътници на спирката на Новата поща.

Живко Балев пише от името на голяма група родители на деца, които учат в ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и "Гимназия за изучаване на романски езици" в Бургас, видя Burgas24.bg. Те настояват да се разреши на автобусите с ученици да ползват Централната автобусна спирка пред БСУ или създаването на нова около Новата поща - кръстовището на бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Сан Стефано". "В момента тече събиране на подписка и ако исканията ни не бъдат удовлетворени в най-кратки срокове, си запазваме правото на протестни действия, гражданско неподчинение и търсене съдействие от електронните медии, както и съдебен иск за лишаване на нашите деца от достъп и транспортни услуги и дискриминиране!", пишат родителите в писмо до кмета на Бургас Димитър Николов и Общинския съвет.

До преди седмица маршрутът на автобуса минавал по бул."Ст. Стамболов" и спирката, която ползвали децата в двете посоки е тази на Новата поща. Разстоянието до двете учебни заведения било около 200 метра. След въвеждане на новата транспортна схема, маршрутът на автобуса е отклонен по бул."Демокрация" и след това - по ул."Сан Стефано".

"Най-лошото е, че най-близките спирки, които могат да ползват децата ни, съответно на отиване и на връщане са само до т.и. "Червен блок", зад бившия Механотехникум и след това - чак в южния край на ул."Сан Стефано", почти до БЧК. По този начин спирките отстоят от двете училища на около 1 км и в интензивното движение сутрин и вечер, това отнема около 20 мин., бърз ход и пресичането на няколко от най- натоварените кръстовища/светофари при зимни условия и в тъмната част на денонощието.

При положение, че сутрин автобусът е на съответната спирка в 07,20 ч., а вечер последният автобус потегля в 19,30 ч., това неминуемо ще доведе до тревожни последици за учениците: Закъснение сутрин за първия учебен час, който е в 07,30 ч., изпускане на последния автобус вечер, когато имат 6 часа и излиза от училище в 19,20 ч., всъщност - невъзможност да се приберат! Бързане тичане и неминуеми предпоставка за нещастни случаи и ПТП! Значителни финансови загуби за транспортната фирма, от алтернативен транспорт. Учениците от община Айтос са около 100 ( в т.ч. - болни, инвалиди и др.), но има и такива от Руен, Карнобат, Ветрен и пр." както и студенти", се посочва в писмото.

Виж коментарите (1)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).