Представиха "Под лъчите на слънцето" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:48 / 19.03.2017
1029
Националната литературна антология "Под лъчите на слънцето" беше представена в Бургас. Събитието, организирано от Конфедерация на българските писатели - клон Бургас и подпомогнато активно от Независимо женско дружество "Самосъзнание", се състоя на 15 март 2016 г. в Културен център "Морско казино". 

Специално за събитието на брега на морето пристигнаха автори от Силистра, Враца, Ямбол, Алтимир, Своге , Козлодуй и др. Празникът беше открит от Венета Ташева, член на Управителиня съвет на Конфедерацията на българските писатели, след което думата беше дадена на председателя на КБП Станислав Марашки. 

След Марашки с поздрав се включиха Снежана Стоянова и малкият Алекс, който изрецитира прочувствено стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче". В словото си Марашки изтъкна приноса на Валентина Панова за съставителството на сборника, след което покани всеки от гостите да прочете свой текст. В общия рецитал се включиха и Стоимен Стоименов, Зоя Проданова , Иванка Топарева и Дена Джелебова , която подари на библиотеката в Силистра всичките си книги. Празникът беше украсен с вокалните изпълнения на Светлана Михайловна от Санкт-Петербург.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).