Президентът за детската болница в Бургас: Очаквам държавата да подкрепи тази благородна инициатива

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35 / 27.11.2023
1805
Благотворителната инициатива "Българската Коледа“ не изземва и не ограничава отговорността на държавата, но през годините тя се превърна в морален еталон и коректив на институциите, защото ясно доказа, че може да се постига много повече с много по-малко средства – въпрос на ангажираност, професионализъм и отговорност към нашето общество. Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на 21-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа“.

Събитието се проведе в УМБАЛ - Бургас, която е сред 26-те болници в страната, подпомогнати през настоящата година с високотехнологична апаратура на обща стойност 2 283 576 лв. По време на събитието в лечебното заведение бяха отчетени постигнатите резултати по време на кампания 2022/2023 и бяха обявени целите на новата кампания.  

Държавният глава приветства инициативата на УМБАЛ - Бургас и община Бургас за изграждане на детска болница. "Очаквам държавата да подкрепи тази благородна инициатива“, посочи президентът. Той изрази очакването си, че новата болница ще осъществява лечение на най-високо съвременно ниво.  

21-ото издание на "Българската Коледа“ е под наслов "Дари надежда на дете в беда“ и е в подкрепа на детската хирургия. Основната цел на кампания 2023/2024 е да привлече общественото внимание към детската хирургия, да повиши информираността за хирургичните интервенции при деца с вродени и придобити заболявания, тяхното влияние върху живота им, както и да подпомогне децата с такива заболявания за навременно диагностициране, лечение и рехабилитация.

 "Българската Коледа“ ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности“, посочи президентът и отбеляза, че инициативата обединява различни слоеве в българското общество и е ценна инвестиция в най-важния капитал – здравето на децата. Държавният глава подчерта че "Българската Коледа“ е спечелила доверието на хората, тъй като събраните всяка година средства се оползотворяват оптимално и прозрачно и именно на това се дължи успехът на инициативата.

Двадесетото издание на инициативата, което се проведе през 2023 година, подкрепи децата с редки генетични заболявания. Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи през 2023 година "Българската Коледа“ разполага с бюджет от 3 530 000 лв. Разпределението на набраните средства се осъществява съвместно от президентската институция, Българската национална телевизия, Нова телевизия и Експертния съвет към инициативата "Българската Коледа“. Участието на водещи специалисти в областта на детското здраве, неправителствени и пациентски организации допринасят за принципите на публичност и прозрачност.

Благодарение на активната подкрепа и общите усилия на бизнеса и гражданите, инициативата подпомага всяка година над 500 български деца, като през 2023 година са подпомогнати 586 деца с тежки хронични заболявания. Това издание на "Българската Коледа“ осигури и високотехнологична апаратура за диагностика и съвременно лечение на 26 болнични заведения в страната. Повече информация за благотворителната инициатива, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, e посоченa на официалния сайт: www.bgkoleda.bg

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
19.04.2024 Бургас получи подкрепа за проекта за интегрирана детска здравна грижа в Стара Загора, Казанлък и Нова Загора
05.04.2024 Важен ден не само за Бургас! Започна строителството на детската
болница!
28.02.2024 Спират временно движението до зала "Бойчо Брънзов" заради строежа на Детската болница
05.04.2023 Новини около бургаската детска болница
25.02.2023 Министър Меджидиев за новата детска болница в Бургас: Ще има спешно отделение и диагностично-консултативен център
22.02.2023 Кметът Николов с първи коментар след новината за Детската болница в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).