Само за минути десетки пожелаха сами да избират районни кметове в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:12 / 12.02.2019
2525
Само за минути десетки подкрепиха идеята Центровете за административни услуги в Бургас да бъдат трансформирани в райони, управлявани от пряко избрани от бургазлии районни кметове. Днес бе даден старт на мащабната кампания на Инициативния комитет "За развитие на местната демокрация", която да популяризира идеята, предаде репортер на Burgas24.bg.

Първата спирка на кампанията бе в центъра на града. Тя ще продължи в следващите два месеца във всички комплекси и квартали на Бургас. Утре листовки ще бъдат раздаван пред Младежкия културен център. През април предложението ще бъде внесено при кмета на Бургас, а решението дали ще бъдат въведени райони с пряко избираеми кметове, ще бъде взето от местния парламент.

"Това е един вид мажоритарен избор, даващ възможност на хора, които разбират проблемите на даден район да се кандидатират за техни кметове. По този начин се осигурява по-добра връзка и отчетност между тях и гражданите, както и повече отзивчивост към района", каза при откриването на кампанията председателят на ИК "За развитие на местната демокрация"  Даниела Божинова.

Общинският съветник Живко Табаков, който е член на Инициативния комитет, посочи, че срещите с гражданите по време на информационната кампания са от изключителна важност за него и колегите му, за да се чуе както мнението на бургазлии за районирането на Бургас, но също така и да бъдат посочени други наболели за града проблеми. Той изтъкна, че за него е притеснително, че все още няма изказана позиция от страна на кмета на Бургас Димитър Николов, Общинска администрация или мнозинството от ГЕРБ в местния парламент по отношение на избираемите райони.

Още вижте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
30.04.2019 Общинският съвет отсече: Няма да избираме пряко районни кметове в Бургас
12.04.2019 Кметът Николов входира докладната за пряк избор на районни кметове, сега всичко е в ръцете на съветниците!
03.04.2019 Внесоха предложението за пряк избор на районни кметове, престои среща с Димитър Николов
07.02.2019 Революционна идея: Избираме сами районни кметове в Бургас! Голямата битка за промяната започна!
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).