Актьорът Йордан Върбанов: Важно е да има провокации, за да се развиват уменията ти

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:17 / 04.04.2023
436
Експериментално театрално ателие "Самосъхранение“ е свързано с развитие на уменията на млади актьори и възможността да се срещнат с по-сериозни професионалисти в тази сфера. Много е важно да има провокации, които да развиват уменията ти. Това каза актьорът Йордан Върбанов в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Ателието е безплатно и е организирано с подкрепата на Национален фонд "Култура“ по програма "Творческо развитие“. Условието е кандидатите да са завършили висше образование с актьорска специалност през последните 5 години. Крайният срок за подаване на документи е 15 април. 

Ментори в експерименталното театрално ателие ще бъдат Диана Добрева, Петя Диманова, Деян Георгиев, Деян Донков. "Като изключително опитен и добър актьор, Деян Доков ще бъде полезен в това да направлява самия процес по изграждането на сценичния образ. Петя Диманова и Деян Георгиев са екип, който работи заедно в няколко различни спектакли на Диана Добрева. Двамата се занимават с ритмиката и пластиката в самите спектакли. Това е нещо, което и не ще искаме да бъде включено в работния процес. Диана Добрева ще бъде онова звено, което ще може да сглоби това нещо в някакъв цялостен вид. Тя ще бъде част и от създаването на сценичните образи“, обясни Върбанов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).