Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Истинското сирене няма да се разпадне, ако го накиснем във вода
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 27.02.2024Коментари (5)1133
©
Как да разпознаем млечния от имитиращия продукт в магазина. При предлагане на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, в обектите за дистрибуция (търговия) на храни трябва да се спазват следните изисквания:

- Продуктите да са предварително поставени от производителя в опаковки, които не могат да бъдат отстранявани в търговския обект;

- Продуктите да са поставени на отделни щандове или на обособени за целта места, отделени по подходящ начин или различни от тези, на които се предлагат млечните продукти

- Щандовете им  да са ясно обозначени с надпис "Имитиращи продукти".

Друг метод да се уверим, че купуваме качествен продукт, е внимателно да разгледаме текстурата му. Имитиращите продукти са с изключително гладка повърхност, докато едно истинско сирене, например, трябва да е зърнесто. Накиснем ли го във вода, то няма да се разпадне, за разлика от имитиращия продукт.

12 хиляди тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г.

Според данни, представени от Галя Викьова, зам.-директор на БАБХ, в предаването “Тази сутрин" по bTV 12 хил. тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г. Как обаче да разпознаем кои са те на щанда в магазина? 

В българското законодателство съществува наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, която регламентира съдържанието и начина на етикетиране. Това помага на потребителите да се ориентира за съдържанието на щанда в магазина.  

"Потребителят трудно с категоричност би различило имитиращия продукт от сиренето на външен вид. Имитиращите продукти са с по-малък срок на годност от млечния. Най-добре е да закупуваме опакован имитиращ продукт, ако искаме такъв.", каза Викьова 

Производителите на имитиращи продукти нямат право да използват думата "млечен" в описанието на продукта, както и такова описание, което показва, че храната има свойства или характеристики на мляко и млечен продукт.

При етикетирането на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, върху етикета задължително се поставя "Имитиращ продукт" и ясно обозначение на съставката, използвана като заместител на млечните съставки. 

Производителят е задължен да изписва и количеството на съставката заместител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора ,разберете едно от голям супермаркет качествена стока не можете да купите.Има достатъчно малки магязинчета в които има добра стака на добра цена.
0
 
 
Имитиращ продукт. Как го измислиха само. Ами, то вече всичко е имитация. Жени имитация, мъже имитация, полове имитация, политика имитация, автомобили имитация. Има ли нещо, което да е останало в оригинал? Не забравяйте, че някой мисли за вашето здраве. И това е някой дебел европейски чиновник с неясен пол, който за пари е сложил своя подпис долу. Т.е., узаконил е процесът на отравяне. Само мишката остана да го разбере.
0
 
 
Домашно от производител - по селата все още ги има. Отивате и питате!
+4
 
 
Докато не се забрани палмовото масло няма да купувам българско сирене и кашкавал от магазина. Само домашно или от турция
+4
 
 
Защо трябва да се чудим кое е сирене, кое е хляб, кое е месо!? Къде са проверяващи и контролни органи. Яка глоба , следващия път затваряне на предприятието произвеждащо фалшиви продукти. Всичко изкуствено да е обозначено с големи букви имитиращ продукт! Тровят ни от години и никой нищо!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: