Линда Петкова отваря нов ресторант

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:11 / 17.01.2023
704
Най-известната Линда в България - съпругата на бившия премиер Кирил Петков, разширява кулинарния си бизнес. Когато канадката пристигна у нас, тя се престраши да отвори малка пекарна и сладкарница за безглутенови и вегански сладкиши на столичната улица "Оборище". Постигнала топ резултати в сладкарския бранш, Линда решава да се впусне в още по-дълбоки води - на ресторантьорството, разкриват хора от близкото й обкръжение.

Заведението, чиято лента ще бъде прерязана скоро, ще е позиционирано в София или в морския курорт "Лозенец" - любимото място за летни ваканции на семейство Петкови. Не било изключено ресторантите да са два, допускат вещи в занаята.

Половинката на лидера на ПП ще предлага като основно меню морски деликатеси за заможни ценители. В листата са включени морски раци, океански лобстери, стриди и прочутите миди "Сен Жак". Подбрана от Линда реномирана фирма от Канада ще снабдява бизнеса й с даровете на морето, разказват още нейните приятели. Подобно на ресторантите в нюйоркското Сити, порциите нямало да надвишават сто грама, а цените тръгвали от 50 лева нагоре.

Не е ясно дали експремиершата отново ще запаше престилката и ще готви лично за ВИП клиентелата си. Линда Петкова няколко години се справяше "соло" със сладкарския си бизнес и едва в началото на миналата година се обзаведе с помощничка. За гурме ястията в новия ресторант обаче със сигурност ще се наложи да назначи "мастър шеф". "На всяка манджа не можеш да бъдеш мерудия", коментират посветени в тайните на кулинарията. "Морските дарове не само се приготвят по специфичен начин, но и се поднасят със съответни ритуали", открехват ни майсторите. "Някъде например мидите се сервират с черни ръкавици на клиентите", разкриват те и препоръчват на съпругата на Петков да си назначи и подходящи келнери.

В навечерието на Нова година канадката призна, че "е главният у дома". "Движа почти всичко и се опитвам да бъда добра навсякъде, нямам помощничка", довери Линда. Баш майсторката в кухнята не може да се нахвали от свекърва си Венета, която й помагала много и от която усвоила важни тайни в готварството.

Бившата БГ премиерша много пъти е споделяла, че е започнала да меси и пече прословутите си безглутенови торти заради здравословните проблеми във фамилията. Самата тя открила, че глутенът в храните е виновник за проблемите й с щитовидната жлеза. Майка й също страдала от рядко заболяване на обмяната, а средната й щерка Ема - от диабет, пише "България Днес".

Дали домочадието на Линда ще похапва в рибния гурме ресторант, засега остава загадка. По принцип морските дарове са подходяща храна за хора с ендокринни заболявания, така че сигурно и те ще бъдат клиенти на заведението. Разбира се, това е само прогноза, защото още никой не е опитвал рибните изкушения на експремиерската съпруга.

Близките й обаче са убедени на сто процента, че Линда ще се справи отлично, тъй като я познават като човек, който винаги върши нещата докрай. При това - със старание и мотивираност, а бизнесът винаги се е държал на тези качества.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).