Мощен взрив изравни със земята легендарен стадион

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:34 / 05.12.2017
1718
Легендарен стадион беше разрушен от втори опит. Първото зрелищно взривяване се провали, след като осем от заложените експлозиви не бяха задействани. При втория опит обаче съоръжението с 80 000 места рухна. Съоръжението, което преди 42 години се сдоби с ултрамодерен покрив, не се използва вече и е в тежест на местните власти. Стадионът "Понтиак Силвърдоум" не се ползва над десет години.

Разрушаването на огромното спортно съоръжение бе предвидено за неделя, но въпреки множеството заложени взривове, сградата така и не помръдна. Според представители на местните власти причината е, че стадионът бил построен твърде добре. Арената е паметна за американския спорт, като през 1975-а се сдоби с покрив, който бе ултрамодерен за онова време и изглеждаше като изцяло сребърно покритие.

Той затваряше напълно пространството над терена, където играеше "Детройт Лайънс", отборът по американски футбол. "Силвърдоум" бе първият напълно покрит стадион в НФЛ, а през 1994-а затвори покрива си и за два мача от групите на Мондиал 94, като това отново се случи за първи път - двубои от Световно първенство на закрито. В историята остава и един финал на Супербоул, също под покрива на тази арена - през 1982 г.



 


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето
Ново лице влиза в предаване по bTV! Ще го гледаме на екран всяка ...
Гледаме филм за Царево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).