ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи | ||||||
| ||||||
През 2016-та той печели приза "Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Преди това в САЩ, щата Вирджиния, печели приза в категорията "Най-добър кулинарен студент“. Шеф Тодоров има два ресторанта. Първият е наречен Fake French, в който предлага авторска кухня с френски техники и български продукти. Другият - The Sando Shop, се заиграва с азиатските вкусове и от няколко години е част от столичната street food култура. Днешното предложение на шеф Тодоров е с пилешко, сметана и броколи. Можем да ги приготвим по няколко начина. Кой е най-лесният и бърз начин? "Започваме с нарязването на пилешкото филе. Овкусяваме го със сол и пипер в горещ тиган, докато го запечатваме от двете страни. Когато стане готово, го изкарваме от тигана, слагаме броколите вътре и ги сотираме с малко масло. В същия тиган запържваме малко лук, чесън, червена чушка - каквото имаме в хладилника. Добавяме сметаната, малко бульон и горчица. Накрая слагаме броколите в една дълбока чиния, отгоре пилето и заливаме със сос. Това е най-бързият вариант“, обясни той. Кой е по-бавният вариант? "Взимате пилето, нарязвате го на един пръст дебелина, малко под ъгъл, за да стане като малки скалопини. Обираме горната част на броколите, за да остане най-зелената им част. Остатъкът от броколите може леко да пасираме, без да стават на пюре. След това овкусяваме със сол, черен пипер и някакви подправки, които харесваме. Вземаме един тиган, овалваме пилето в брашно и го запечатваме от двете страни на горещ тиган. Вадим пилето, слагаме броколите, малко лук и чесън и пържим. Добавяме около 50 гр. бульон, за да омекне, заедно с малко сметаната, сол и пипер. Може да прибавим кашкавал или пармезан и лимонов сок, така че да изглежда като ризото. Редим броколите в дълбока чиния, отгоре пилето и сме готови“, даде инструкции шеф Тодоров. |
Още по темата: | общо новини по темата: 5 | ||||||||||
|
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
14:51 / 14.05.2024
Много странен инцидент в "Изгрев"
08:54 / 14.05.2024
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация
09:03 / 14.05.2024
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
12:26 / 14.05.2024
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра на града
15:20 / 14.05.2024
След "Капките" Рачков става водещ на култово шоу
12:34 / 14.05.2024
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия
17:29 / 14.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета