Ето ги най-смелите българки – будителите на нашето време!

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
15:49 / 04.03.2018
4697
Те са будителите на нашето време - техният непримирим дух трябва да служи за пример на обществото. Това заяви пред Burgas24.bg организаторът на Българовското шествие Пламен Карашев за двете близначки Мария и Гергана Ангелови от ансамбъл "Деултум" село Дебелт.

Навръх 3-и март - Националния празник на България Burgas24.bg, като медиен партньор отрази подобаващо събитията в Българово, които поставиха основите на една нова традиция. Днес организаторът Пламен Карашев реши да разкрие една малка подробност, която остана скрита от камерите и фотообективите.

"Когато видях, че дъждът се усилва, се обадих на момичетата и им предложих резервен вариант, според който програмата трябваше да премине в читалището на град Българово. Мария обаче беше категорична - времето няма да ни спре, ако трябва в дъжда ще играем, но ще бъдем на центъра. В този момент аз усетих голямата сила на духа на две красиви момичета, които ръководени от Г-жа Лена Радева бяха приканили, дори и най-малките участници от ансамбъл "Деултум"-село Дебелт, с които цяла седмица неуморно репетираха и бяха в основата на това празникът в Българово да се състои. Също искам да благодаря на всички музиканти, които въпреки вероятните валежи, казваха - няма да се откажем, ще го направим. Идеята бе моя, но тези хора са в основата и се прекланям пред тях", каза днес Пламен Карашев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
03.03.2018 Стотици се преклониха пред костницата зад храм "Свети Атанасий"! Вижте най-паметните моменти от Българовското шествие!
03.03.2018 Добрата новина: 5-метров монумент ще напомня за 400-те посечени християни в Българово
03.03.2018 Стартът е даден! Студът не стресна тези смелчаци, най-българското шествие тръгна от Бургас
12.02.2018 Горди българи поставят началото на нова традиция – Българовско шествие! Станете част от празника
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).