Хотелиери готвят протест на главния път Бургас - Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 15.09.2014
1025
Хотелиери от Съюза на собствениците в Слънчев бряг излизат на главния път Бургас - Варна на 17 септември. В 11.00 часа те ще организират протестен митинг в района на бензиностанцията преди Ахелой.

Целта на собствениците е да ангажират вниманието на държавната и местната власт за решаване на проточилите се повече от десетилетие нерешени проблеми в туристическия сектор.

Хотелиерите настояват за структуриране на самостоятелно Министерство на туризма в рамките на новото правителство на България.

"Съюзът на собствениците-Слънчев бряг" настоява още за
обособяване на националните курорти като самостоятелни единици със собствена структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности.

Те ще поискат набелязване на мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, създаване на политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.

Хотелиерите очакват и решаване на въпросите на инфраструктурата в региона, изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортния комплекс.

В своя декларация те настояват още за създаване на звено "Туристическа полиция" към органите на МВР и увеличаване на числения състав на РПУ-Несебър. Не на последно място в исканията им е преразглеждане на визовата политика на страната.

"Съзнавайки възможността на туризма и туристическата индустрия за икономическия просперитет на България, съзнавайки необходимостта, отрасълът да заеме водеща роля в националната икономика, "Съюзът на собствениците-Слънчев бряг" категорично и отговорно настоява държавата да поеме своите функции за решаване на проблемите в сектора", съобщават от Съюза в отворено писмо до медиите. Позицията и исканията им са приети на извънредно Общо събрание на сдружението.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
07.04.2015 Ултиматум в Слънчев бряг: До 15 май незаконните обекти да бъдат
премахнати
24.02.2015 Окончателно: "Слънчев бряг" АД е собственик на инфраструктурата в комплекса
09.04.2014 Слънчев бряг - в община Несебър или независим курорт?
28.01.2014 "Слънчев бряг" АД остава със старото си ръководство
22.10.2013 Продължава борбата за инфраструктурата в Слънчев бряг
04.06.2013 Шефът на "Слънчев бряг" АД иска оставки в ДНСК
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).