Кметът на Царево обвинява природозащитници в опит да натиск върху Висшия експертен съвет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:29 / 20.07.2008
682
"Преработената  Оценката за съвместимост на ОУП бе огласена в сайта на общината още в началото на месеца. Това е израз на политиката ни на прозрачност. Така всеки заинтерасован можеше да се запознае с направените корекции навреме.  Всеки има право да протестира в една свободна държава като България, но самият факт , че за това се избира денят на заседаване на Висшия експертен съвет може да се приеме като опит да се повлияе на един независим орган.

Преработената оценка намира добър баланс между запазването на природата и възможностите за развитие на модерен туризъм в община Царево", така коментира съобщенията за протест от страна на природозащитни организации кметът на Царево Петко Арнаудов.

Въпреки връщането на екооценката от Междуведомствената комисия  към Висшия експертен екологичен съвет  за преработване,  планът на Царево е най-бързо придвижващият се  проект за ОУП на морска община, след влизане в сила на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).