Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Несебър удостои с почетен знак световния шампион по IT технологии
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 16.08.2016Коментари (0)957
©
Кметът Николай Димитров връчи почетен знак на Георги Бошев - световния шампион в най-голямото състезание по информационни технологии в света, който само преди дни прослави името не само на България, но и на община Несебър, чийто жител е той.

В днешната среща в кабинета на градоначалника 19-годишният талант скромно обясни как е стигнал до победата, като подчерта, че най-важното за него са били спокойствието и концентрацията. Момчето не пропусна да благодари на градоначалника за оказаната му лично от кмета помощ преди време. Домакинът увери шампиона, че може да разчита на подкрепа и съдействие от община Несебър и лично от него по всяко време. Николай Димитров не спести и похвалите си към Георги Бошев с думите, че талантите трябва да се подкрепят и му пожела все така да прославя родния край. Освен плакет кметът подари на младежа и "Златната книга на Несебър", която разказва историята на града на ЮНЕСКО.

Георги Бошев постигна най-висок резултат на световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016, което се проведе в американския град Орландо, щата Флорида, от 7 до 11 август. Момчето спечели в конкуренция с 400 000 участници от повече от 130 държави. След серия от състезания на регионално и национално ниво Георги Бошев достига до финалите на състезанието на Microsoft. В надпреварата са участвали най-добрите 120 ученици в света, сред които и още едно момче от Несебър, приятел на шампиона и също ученик като него в Английската гимназия в Бургас - десетокласникът Кристиян Тодоров. Освен двамата младежи, жители на нашата община, са се състезавали още две възпитанички на Английската гимназия в Бургас - Даниела Павлова и Поля Янева. Четиримата таланти е трябвало да решат бизнес задача с помощта на продуктите на софтуерната компания в рамките на 50 минути. Крайният резултат е: шампионско място за Георги Бошев и престижното четвърто място за останалите трима състезатели.

Успехът на Георги Бошев обаче не е някаква щастлива случайност, а резултат на упорит труд. През последните три години той се е подготвял изключително сериозно за участието си в световните финали заедно с преподаватели от Софийския университет, в рамките на проекта CareerIT. Георги Бошев е постигнал нивата Microsoft Office 2010 Specialist Master, Microsoft Word 2013.

19-годиншият младеж завършва основното си образование в училището в Свети Влас. Благодарение на добрата си подготовка там, момчето е прието в престижната гимназия в Бургас, където тази година завършва средното си образование. И въпреки любовта му към IT технологиите, той записва медицина във Варна, защото хуманната наука е другата му голяма любов. "Те вървят ръка за ръка.", информира преди дни в разговор след голямата победа на момчето баща му Величко Бошев. Той разказа, че неговият син е запалил по IT технологиите и своя приятел Кристиян. Двете момчета от Несебър с успехите си на това престижно състезание записаха златни редове в своята биография и приповдигнаха настроението и самочувствието на общината само броени дни преди празника на града на ЮНЕСКО.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: