Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Дафовска: Олимпийските игри са една модерна война
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 04.02.2022Коментари (0)369
© bTV
Единствената златна медалистка на България от зимни олимпийски игри - биатлонистката Екатерина Дафовска (Нагано 1998), сподели, че най-важният спортен форум на планетата винаги е бил като война. 

Днес (4 февруари) в 14:00 ч. българско време ще стартират 24-ите зимни олимпийски игри в Пекин. Българската делегация се състои от 16 спортисти, като 8 от тях са биатлонисти.

"По принцип едни олимпийски игри са си като една модерна война, защото всички отиват там с най-добрите си екипи, средства, хора. Страшно много се влага. Престиж е, когато някой победи и спечели. Предпочитам да не говорим за шансове и за медали. Винаги съм го казвала преди олимпийски игри. Да оставим спортистите максимално да се концентрират и да дадат всичко от себе си. Това, което чувам от тях, е, че условията са тежки, но те ще бъдат такива за всички. За нас студът е по-притеснителен, защото е от - 10 градуса надолу. По-бързо измръзваме, отколкото другите нации, които живеят на подобни студове. Всеки има шанс. Най-вече заради вятъра, който в последните дни има, не можем да предполагаме. Там планината е много открита, няма дървета. Наблизо има пустиня и този силен вятър донася пясък, който е омесен с изкуствения сняг. Това прави ваксата да пада по-бързо от ските. Но и това е за всички", разкри Дафовска, която заминава за Пекин скоро, предава bTV.

Тя разкри и първите впечатления на българските биатлонисти, които вече пристигнаха в Китай. Мерките за ограничаване на коронавируса са изключително строги.

Носят се маски. Всеки ден сутрин първо се прави тест. Ако си отрицателен, тогава тръгваш за ежедневните си задължения. Около 15 минути е разстоянието от селото до центъра. Засега там всичко е нормално. Всички са опаковани. Китайците са се подготвили много добре. Това е една сигурност за спортистите, каза тя.

Преди Игрите Дафовска, като президент на федерацията по биатлон, заяви, че има проблеми с финансирането и изпращането на пълна делегация за Пекин ще е трудно. Все пак централата получи нужните средства и в Пекин ще имаме 8 представители в биатлона.

Успях с много големи перипетии. Зимните федерации бяхме изоставени след летните олимпийски игри и смяната на служебно правителство, нормално правителство, избори. На нас ни се отрази най-много. Ние си знаем какво ни е струвало. Важно е, че стигнахме до олимпийските игри, спортистите са живи и здрави. И нека да покажат най-доброто, заяви Дафовска.
Още по темата: общо новини по темата: 26
20.02.2022
20.02.2022
16.02.2022
15.02.2022
15.02.2022
13.02.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: