Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Волейболът се превърна и в зимно шоу у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:17 / 04.04.2022Коментари (0)532
© БФВ
Волейболът се превърна и в зимно шоу у нас. Връх Перелик беше домакин на първия турнир по снежен волейбол в България. Дисциплината е абсолютно нова, но с огромни очаквания. След като плажният волейбол набра толкова последователи в последното десетилетие, същият спорт върху сняг очаква подобен интерес по света. Идеята е съвсем скоро той да бъде включен в програмата на зимните олимпийски игри.

Българската федерация организира турнир, който ще е само началото на куп прояви. Първите национални шампиони са вторият тим на Смолян при мъжете и Варна при жените. За старт на снежния волейбол у нас не участват клубове, а градове. Николай Асенов, Георги Фисински и Вилиан Хаджиев се представиха най-добре в Родопите. При дамите титлата спечели Варна в състав Веселина Коцева, Елизабет Касажикова и Симона Николова. Шампионите взеха по равна част от наградния фонд, който беше абсолютно еднакъв за двата пола - по 2000 лева.

На финала Смолян 2, който беше представен от два тима, надигра първия отбор на града с 2:1 (12:15, 15:11, 15:10), а при дамите Варна се справи с 2:1 (11:15, 15:11, 15:11) срещу Плевен. В малките финали при мъжете спечели Рудозем срещу Плевен, а при жените Смолян отстрани Пловдив. Всички състезатели получиха грамоти от административния директор на федерацията Станислав Николов. На церемонията присъства и Марин Захариев, който е заместник-кмет на Смолян.

Проумоутърът "Перелик Инфраструктурна Компания" има основна заслуга за организацията. Районът става атрактивен за зимни спортове и алтернативен туризъм, Перелик ще посрещне състезание от купата по сноуборд следващата седмица и и ще има зимен празник за любителите на снега. Организацията на турнира беше на най-високо ниво. През следващия сезон родната ни федерация планира серия от турнири в снега, а желаещите да участват в зимното шоу непрекъснато се увеличават.

"Интересът към снежния волейбол се засилва с всеки изминал ден - каза Любомир Ганев, шеф на БФ Волейбол. - Догодина всички наши зимни курорти имат желание да приемат турнири. Може да се каже, че организацията вече е започнала."

Основните разлики между снежния и плажния волейбол са в броя на участниците (трима към двама), в броя сетове (три към два) и броя необходими за спечелването им точки (21 към 15).
Още по темата: общо новини по темата: 31
22.03.2024
23.12.2023
18.11.2023
24.02.2023
17.02.2023
01.02.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: