Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БОК награди медалистите от олимпийския фестивал в Италия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 01.02.2023Коментари (0)523
© БОК
Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в столичен хотел присъства и ръководството на Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни роднини и съотборници, журналисти.

Със "Златна значка на БОК“ бяха отличени четиримата ни медалисти в сноуборда Петър Гергьовски, Тервел Замфиров, Андреа Коцинова и Иван Иванов. Медал "Спортът за един мирен свят“ заслужиха треньорите Анатоли Замфиров и Сотир Марков, а изтъкнатият наставник и специалист Виктор Жеков бе награден с медал "За олимпийски заслуги“.

Отличията бяха връчени от председателя на БОК Стефка Костадинова. "Искам да благодаря на младите и талантливи български спортисти, които ни зарадваха с отличните си класирания и медали в изключително силна конкуренция по време на олимпийския фестивал. В Италия спечелихме рекордните за нас три отличия. БОК от години подкрепя развитието на бъдещите ни спортни звезди с организацията на олимпийските фестивали у нас, днешните ни медалисти са преминали през тези национални надпревари и сега вече се състезават успешно в световния елит,“ заяви Костадинова.

"Българска федерация по ски се гордее с младите ни сноубордисти, които се представиха отлично на фестивала в Италия. Благодарност към тях и техните треньори за това, което са постигнали. Вярвам, че сред четиримата ни медалисти са бъдещите Александра Жекова и Радослав Янков, бъдещите звезди на световния спорт,“ каза Цеко Минев, член на Изпълкома на ФИС (Международната федерация по ски) и президент на родната ни федерация по ски, който връчи на всеки по едно от традиционните лъвчета-талисмани за късмет.

Топли думи към призьорите, техните наставници и близки отправи и Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и ръководител на българската делегация по време на олимпийския фестивал Фриули Венеция Джулия 2023.

На завършилия през уикенда олимпийски фестивал младите български лъвчета спечелиха три медала – два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 година.

Досега бяхме завоювали най-много по две отличия от едно издание, а от състезанията в Италия нашите млади таланти в зимните спортове се завърнаха с три медала: сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос.
Още по темата: общо новини по темата: 31
22.03.2024
23.12.2023
18.11.2023
24.02.2023
17.02.2023
27.01.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: