Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Колев: Титлата? Трудно ще се преборим с другите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:59 / 07.03.2012Коментари (1)1468
©
Добрата игра на вратаря винаги е давала кураж на целия отбор и не случайно специалистите обичат да казват, че стабилният страж е половината тим. Това с пълна сила важи за вратаря на Черноморец Стоян Колев, който заключи рамката и вече 825 минути не е пускал гол. За това, амбициите на бургазлии и бившия му тим ЦСКА Колев се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Стояне, изненада или по-скоро за­кономерност бе победата на Черно­морец над ЦСКА?
- Победата ни над ЦСКА не трябва да се брои като случайност или изненада. Още от първия полусезон играем на ед­но високо ниво и показахме, че сме рав­ни с водещите отбори - бихме и Левски, измъчихме Литекс и Лудогорец. Мисля, че напълно нормално и закономерно бе да ударим ЦСКА. Естествено в такъв мач връх взима и психическото и тактическото надлъгване. Беше ясно, че който първи сгреши, ще претърпи поражение. Изча­кахме си шанса и спечелихме. Бяхме си­гурни, че така или иначе ще ни се отво­рят възможности, и беше въпрос на време да се възползваме от тях. Не мис­ля, че ЦСКА са играли слабо. Все пак раз­полагат с добри футболисти и също имаха своите възможности.

Като човек, пазил на "Армията", смяташ ли, че смяната на Пената и Дуци закъсня?
- Дали е закъсняла или не,, не съм аз чо­векът, който трябва да коментира, но самият факт, че Стойчо Младенов пое­ма отбора, говори показателно. Всички го познават какъв човек и какъв харак­тер е. Той никога не се при­мирява с несгодите и вина­ги е с нагласата, че шампио­нската титла трябва да се гони докрай, независимо с какви фут­болисти разпо­лага. Убеден съм, че точно в това отно­шение той ще бъде твърд и безкомпро­мисен. Мисля, че при Стойчо Младенов ЦСКА ще има коренно различно лице. Убеден съм на сто процента.

Значи е добре за Черноморец, че смяната в ЦСКА идва след мача на "Ла­зур"?
- (Смее се.) Може би е било плюс за нас това, че Стойчо Младенов не беше наз­начен за треньор на ЦСКА преди мача с нас.

Мечтае ли вече Черноморец за шампионската титла, след като е само на 3 точки от лидера Лудогорец?
- Не, не. Ние сме стъпили здраво на земята и усещаме, и виждаме, че трудно бихме се преборили с конкуренцията на други­те отбори. Нашите цели и амбиции са да гоним победата във всеки мач. Радо­стното е, че до сега изпълняваме указанията на г-н Димитров, който също не се примирява с малкото. Но да са ни поставени цели - шампионска титла, Лига Европа... не. Играем мач за мач, стараем се да радваме феновете и мис­ля, че цяла България оценява подобава­що постигнатите от нас успехи.

Спомняш ли си последния гол, кой­то допусна във вратата си?
-Да, в мача със Славия. Вкара го Нико­лай Божов. Май мина доста време от тогава (смее се). Но не ми е фикс идея да подобрявам рекорди за суха мрежа. Просто за мен е важно аз и моите коле­ги да си вършим добре работата, да си помагаме и отборът да побеждава. Ако ще и с 5:4, но да сме спечелили.

Предстои ти нов мач срещу друг твой бивш отбор - Локо Пловдив, ще си тръгнете ли и от "Лаута" с трите точки?
- Локомотив Пловдив е един доста стойностен отбор за българските стандарти и благодарение на г-н Динев продължава да е фактор у нас. За мен беше голяма изненада, че паднаха от Локо София. Притежават доста опитни футболисти, които могат да накажат във всеки един моменти всяко едно невни­мание. Трябва да имаме едно наум със Здравко Лазаров, с Даксон, със Сержиньо... Ние обаче ще излезем да се на­диграваме с тях и да победим. На "Лау­та" обаче се играе трудно и публиката също може да се окаже решаващ фак­тор. В последните мачове с тях труд­но играем в Пловдив, но всичко е до вре­ме.

Като се върнеш в началото на престоя си в Черноморец, с какво толкова Паскал Борел те превъзхождаше, за да му бъдеш ре­зерва?
- В действителност това беше доста че­рен период в моята кариера. Но във всеки един ден съм се борил за мястото си и съм тренирал постоянно, за да бъ­да готов за момента, в който ще ми се гласува пълно доверие. Не съм се прими­рявал никога, но не искам да си спомням какво е било преди.

Изненада ли те повиквателната на Любо Пенев за националния отбор, след като се залагаше на по-млади вра­тари след отказването на Иванков?
- Не бих казал, че съм бил изненадан. Това само по себе си говори, че треньорското ръководство в националния от­бор обръща внимание на абсолютно всички отбори в А група. Явно в мое ли­це са видели качества, с които бих могъл да помогна на националния отбор. Това ме радва и ме амбицира да l продължа да се доказвам. Все пак да защитаваш националната фланелка е го­ляма отговорност.

Съжаляваш ли, че през годините не получи шанс за титулярно място в националния отбор, а постоянно бе резерва - първо на Здравков, после на Иванков и Георги Петков, а сега и на Ники Михайлов?
- Не, явно просто така е било писано да стане. Все пак Здравков, Иванков и Гошо Петков са доказани вратари и ко­гато им бях резерва, те играеха в чуж­бина, в Шампионската лига, в Купата на УЕФА, така че няма място за сърдене. Напълно нормално беше да се гласува доверие на тях. Поддържам много близ­ки отношения с всеки един от тях.

Казват, че с годините вратарите стават по-добри. Замислял ли си се колко още може да пазиш на високо професионално ниво?
- Дай Боже да нямам здравословни проблеми и ще мога да пазя минимум още 2-3 години Не съм склонен към качване на килограми, така че имам още сили и възможности да играя на високо ниво.

Би ли се върнал да па­зиш в ЦСКА и там да приключиш с футбола?
- Откакто се прибрах от Румъния, имах предложение от ЦСКА, и то не бе само едно, но по една или друга причина то­ва мое връщане на "Армията" така и не се осъществи. Но естествено, че бих играл пак за ЦСКА. На такива отбори не се отказва.

Ако сега Стойчо Младенов те пока­ни, би ли се върнал?
- Нещата тук са малко по-сложни, за­щото имам действащ договор с Черно­морец и не зависи само от мен. Ако от клуба са склонни да ме пуснат срещу прилична сума, няма проблем, но това е тематика, в която не бих искал да нав­лизам в подробности.

Какво е мнението ти за вратари­те на ЦСКА през годините след теб?
- Когато си тръгнах от ЦСКА, на вра­тата беше застанал Иво Иванов, кой­то и в момента в Берое показва, че е добър вратар. Ивайло Петров - Пифа съ­що пази много стабилно В ЦСКА и на "Армията" направи най-силните си ма­чове, най-добрия си период в кариера­та. Иван Караджов на моменти също показваше стабилни игри, но на него все още му липсва постоянство. Има още хляб да яде. Но времето е пред не­го, има потенциал. Райс М'Боли също показва силни игри, макар че допуска грешки, но безгрешни няма. Никой не е застрахован от лоша шега от страна на времето - страничен вятър, неравен терен, като всичко това е предпоставка за една вратарска грешка. Райс М'Боли е добър вратар

Смяташ ли, че ако си бяхте разменили ролите с Райс М'Боли, ЦСКА щеше да спечели на "Лазур"?
- Това е хи­потеза, не зная.

Още по темата: общо новини по темата: 15
12.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
09.03.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
браво тяна!!!здраве и успех с акулите,никога не отивай в чорбата !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: