Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Черноморец страда без старите кучета
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 12.03.2012Коментари (0)1653
© Burgas24.bg
В събота на "Лаута" Локо Пд удари с 2:0 Черноморец и по този начин нанесе трета загуба на бургазлии в шампионата. Нещо напълно логично, биха казали доста хора, но след това поражение се наби на очи една интересна подробност.

Димитър Димитров-Херо може да е магьосник и от нищо да прави нещо, но без определен тип футболисти, нивото на водения от него тим рязко спада. Става дума за "старите му кучета". В съботния следобед капитанът на Черноморец Радостин Кишишев не започна титуляр. 38-годишният бивш национал изгледа загубата от резервната скамейка. Какво е видял и дали му е харесало само той си знае. Обаче и от Космоса се забелязва, че без Кишишев Черноморец е друг отбор. В негово отсъствие няма кой да внесе ред в средата на терена, да направи нарушение, когато е необходимо. Няма и кой да подвикне и да нахъса състава, а ако щете и да се счепка с някой от другия. Ролята на Тинката в селекцията на Херо е фундаментална и това се видя на "Лаута". Колкото и добър да е Аатиф Шаешу той няма нито опита нито ако щете и уважението на съотборниците си, за да канализира действията на целия отбор и да го поведе към победа. Случайно или не, Кишишев не е играл при две от трите загуби на Черноморец през този шампионат. Единствено при поражението с 0:1 от ЦСКА в София Тинката бе на терена.

Иначе през есента акулите допуснаха и шокиращата загуба с 2:3 от Славия насред Бургас, която заедно с тази на "Лаута" имат една обща връзка - отсъствието на Кишишев. 


Срещу Локомотив Пловдив се затвърди и друго правило, че едно зло никога не идва само. Още в 30-тата минута контузен напусна друг опитен футболист, който също е основен стълб в схемата на Херо - Траян Дянков. След изваждането на 35-годишния защитник акулите съвсем зациклиха и заприличаха на най-обикновен отбор от втората половина на таблицата. В негово отсъствие се загуби синхрона в отбраната, нямаше и кой да се нагърби с изнасянето на топката. Дянков със сигурност нямаше да остави Карвальо да бяга по 30 метра с топката в крака, едва ли в негово присъствие отбраната щеше да изглежда по този комичен начин при гола на Танко Дяков. Удар за треньора бе и напускането на Цветомир Цонков. Затова и през втората част Локо превзе центъра на терена и редуваше атака след атака.

Едно е сигурно без Радостин Кишишев и Траян Дянков едва ли Черноморец ще успее да се пребори за място в тройката. Защото Асис и Боли (през есента бяха Жужу и Анеси) дават блясък на тима, но без старите кучета победите щяха да бъдат далеч по-малко.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 15
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
09.03.2012
09.03.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: