Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Михалевски домакинства на над 350 жени от Бургаски регион
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 10.05.2013Коментари (0)1094
Повече от 350 представителки на нежния пол от Бургас и региона уважиха покана за среща с водача на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михалевски в ресторанта на хотел "България". По случай Деня на Европа той подари на всяка дама по една червена роза - символ на преклонението пред женската красота и майчина доброта. В неформална обстановка кандидат-депутатът представи програмата на Коалиция за България за предлаганите политики на национално и регионално ниво с акцент - грижа към младите семейства и подкрепа на жените в пенсионна и предпенсионна възраст.

БСП е партията, която цени високо уменията и знанията на жените. Те са намерили достойно място в листите ни, защото знаем, че съвременната жена е решителна, независима и силна. Вашата роля е огромна за всеки и всяко семейство, заяви Михалевски. Той подчерта, че в момента страната ни е заплашена от тотална бедност и затова е важно да не допуснем да поправим грешката от преди близо 4 години. Кандидат-депутатът нарече пропуск наличие на стереотипи спрямо жените в някои професии, тъй като нежният пол има огромен потенциал.

"Държавата е в дълг към жените, за това от КБ ще се постараем да дадем по-голяма изява в обществено -политическия живот", гарантира инж. Михалевски.

Той се обяви против проявите на домашно насилие над жени, детската бедност и тоталния срив в раждаемостта, като увери, че това са сектори, в които ще се работи приоритетно. Той припомни, че в последните 4 години все повече хора стават бедни, все повече майки на малки деца са безработни, увеличават се самотните майки, а много деца живеят в бедност, което е несправедливо и ще бъде променено, ако Коалиция за България спечели изборите.

"Нашият акцент е човекът, хората, децата. Магистралите и инфраструктурата са задължение, което всеки ще изпълни, но ако не решим проблемите на хората нищо не сме направили", каза още той.

КБ ще акцентира върху заетостта, откъдето ще дойдат доходите и борбата с бедността. Важно решение е и семейното подоходно облагане, увеличаването на майчинствата и индексиране според минималната работна заплата, увеличение на детските надбавки, разкриване на нови детски градини, защото за 4 години те са намалели с 1/3 и в момента са под 2300.

Гарантира възстановяване на "Швейцарското правило" и индексация на пенсиите всяка година и спиране нарастването на възрастта за пенсия, което се явява сериозна пречка за хиляди българи.

"Да защитим достойнството на цялата държава, можем да спрем грешките на гърба на най-бедните и средни българи, но само ако гласуваме и не допуснем бившите управляващи отново във властта", призова Михалевски.

Председателката на "Куба на майките" в Бургас Милена Димова връчи на Димчо Михалевски списък с 8 основни искания за решаване на регионалните и национални проблеми на младите семейства с деца от 0 до 18 години и посочи, че само в лицето на КБ има надежда.

Поставени бяха и редица социални въпроси, свързани с лечението на редки и тежки болести, безработицата сред жените, липсата на работни места, извън сезона и др.

"Вие имате дарбата да създавате живота. Вие имате чувството за грижа към семейството, децата, затова без вас няма да се справим и очакваме вашата подкрепа на 12 май", каза още водачът на червената листа.

От името на женски дружества Михлевски получи за подарък икона на "Св. Николай Чудотворец" с пожелание до пази, да му дава здраве, сили и попътен вятър.

Повече от два часа водачът на листата раздава автографи и се снима със симпатизанти от Бургаски регион.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: