Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (3)
Заместник-кметът на Бургас откри Ариана Аматьорска Лига в града
Автор: Екип Burgas24.bg 08:20 / 13.07.2013Коментари (0)955
©
Националният турнир Ариана Аматьорска Лига стартира днес в Бургас на терените на спортен комплекс "Изгрев". Заместник-кметът на общината Красимир Стойчев откри надпреварата с първия мач между отборите на "Hushovete" и "Бирените шкембета", завършил при резултат 4:3. В останалите откриващи срещи на Терен 1 "ФК Тракия" победи с 4:1 "Контра Стил", а на Терен 3 "Aheloi-BURGASPORT" надделя с 5:2 "Десий Айтос".

Преди откриването заместник-кметът Красимир Стойчев приветства отборите с думите: "За мен е чест, че турнирът на Ариана за четвърта година гостува в Бургас. Вярвам, че футболната ни школа ще се изяви отново и в следващите 3 дни ще гледаме интересни мачове. Нека всички отбори играят честно, най-силният да стане шампион и да представи града ни на финалния турнир".

102 отбора с 1020 любители футболисти се впускат в битка за титлата на Ариана в Бургас този уикенд. Надпреварата се очертава изключително оспорвана с присъствието на сработени отбори като "Бастун" с националния талант на Ариана за 2012-та година Димитър Цветанов, "Русокастро", "Мания" и "Words". В рамките на турнира ще бъдат изиграни общо 102 мача. Новият шампион на Бургас ще стане ясен в неделя (14 юли) след 18.00 часа, когато започва финалът. Първенецът ще представя града на големия финален турнир през лятото.

Ариана Аматьорска Лига се организира за четвърта поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. Турнирът гостува в 13 града на България между април и юли, като това е най-мащабното издание на надпреварата. Шампионатът през тази година се провежда във формат на директни елиминации. Регионалните победители ще представят своите градове на големия финал. До момента тимовете на Sbornaya" (Благоевград), "Ривър Плейт" (Плевен), "Слънце-Уефалона" (Хасково), "Оазис" и "Vip Dent" (Пловдив), "Марибор" и "Стрелците" (София), "па паа" (Велико Търново), "Алекс ОК" (Габрово), "ФК Русе" (Русе), "Вълците" (Шумен), "Ветерани Черно Море" и "А отбора на пожарната" (Варна), "Etalon" (Монтана), "НАП" (Стара Загора) си гарантираха място на големия финален турнир през лятото.

Първенецът сред аматьорските състави на Гранд финала ще получи голямата награда - възможността да премери сили в двубой срещу двукратния шампион на България "Лудогорец". Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти и на мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период в "Лудогорец" с надеждата да стане професионален футболист.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
В Бургас започват интересни спортни турнири
БОК събира бъдещите ни звезди в 10 спорта на Олимпийски фестивал край морето
Националният ни отбор се ражда преди точно 100 години
Легенда в тениса предрече финал на Григор Димитров на "Ролан Гарос"
Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова е на прага да прекъсне кариерата си

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: