Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
30 детски градини в спор за купа "Звездичка"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 09.05.2014Коментари (0)1099
©
Започва поредния епизод от обичаната детска поредица по футбол в Бургас "Мини Шампионска лига". Надпреварата е между детските градини като този път те са 30 на брой. Учебни заведения от Карнобат също са включени в програмата. Организатори са ДФК "Звездичка", община Бургас и лайфстайл център "Странд".

Жребият вече е хвърлен и всички участници са разпределени в пет групи по шест отбора. Играе се по системата всеки срещу всеки, а победителите от групите ще играят финали на 17 май. Квалификациите са на 10 и 11 май /събота и неделя/- сутрин и следобед, както и на 17 май /събота/- сутрин. Финални срещи- на 17 май от 14:30 часа. Футболните дарования ще покажат уменията си в спортен комплекс "Славейков" в едноименния бургаски жилищен комплекс.

Цялата програма е публикувана в клубния сайт на популярната детска футболна школа и в социалната мрежа, където ДФК "Звездичка" има солидно присъствие. Най- верните фенове на децата- родителите, ще видят на живо в каква форма са техните наследници, а треньорите кроят тактически изненади. Една част от тях изповядват защитен футбол, други пък открит и нападателен. Големите победители в аванс са малките футболисти понеже се организира масово мероприятие заради тях. Наградите са гарантирани както винаги.

Същинските мачове са за 5 и 6 годишните, а за по- малките- 3 и 4 годишни, ще има забавни игри "Бързи, смели, сръчни", които ще започват половин час преди срещите от съответната група. Химнът на България ще звучи преди първите срещи във всяка една от петте групи, а на 17 май двубоите ще са с едноминутно мълчание. Освен, че е Ден на българския спорт, датата на местно ниво е и Ден на турския геноцид над българския народ, по решение на Общинския съвет.

"Подготвили сме за ползотворен празник, класирането е важно за малцина! Най- важното е, че се предоставя уникална възможност на децата да се раздават с все сили като покажат наученото в тренировките през седмицата. Изминаха цели 20 години от Световното в САЩ, а за да имаме отново силно футболно поколение, то рецептата е да се работи усърдно и правилно в ранна футболна вързаст. Отпадането на Черноморец и Нефтохимик от мъжката А група ни задължава да удвоим силите си за възраждането на бургаския футбол в близко бъдеще" каза председателя на школата Петър Алексиев.

За турнира, всяка една детска градини ще облича своите си спортни екипи. Те ще са раздават в самите учебни заведения, като уговорката е да се върнат пак там, за да се изперат за повторно ползване. Много от футболистите не взимат "служебните" екипи понеже техните родители, са им купили за лично ползване- тениска, шорти и чорапи с клубните цветове от магазина в "Странд".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Хандбалният Фрегата е на победа от бронза в първенството
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: