Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Дама от "Звездичка" събра погледите на турнир в СПА столицата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 03.06.2014Коментари (0)677
©
Възможно ли е красива и крехка малка дама да играе футбол на високо ниво, да блести заобиколена само с господа и да е само на девет годинки? Да, с такова богатство разполага бургаският клуб "Звездичка". Йоана Станкова даже е капитан на селекцията на треньора Петър Алексиев за набор: 2004 год., нищо, че е с година по- малка от основното ядро състезатели. Заслужила си е лентата заради спортната злоба, сърцатата си игра в защита и умението да вдига духа на съотборниците си в ключови моменти. Йоана бе жокера на "звездичките" в извоювания требъл неотдавна в регионалените, национални и международни турнири за набор: 2005 год.

Сега талантът и блесна в родната балнео и СПА столица Поморие. Дружно с останалите си съотборници, Йоана поведе "хвърковатата чета" на "Звездичка" в тежки битки срещу "Бургас спорт", "Нефтохимик", "Царево" и "Черноморец", а крайният актив на школата е три победи и една загуба.

Въпреки че състезанието бе за 10 годишни, селекционерът Алексиев пускаше да трупат опит "новобранци" от по- малките набори: 2005 и 2006 год. От десет отбори участници, "Звездичка" е на второ място, а Станкова събра погледите на специалистите и е първа в индивидуалното класиране на организаторите.

"Много качествени мачове за тази възраст. Важното е , че децата се забавляваха искрено. Детските турнири са полезни, особено за най- малките. Те спомага за по- лесното усовояване на футболната азбука. Да, малката Йоана е нашата лъвица, каза Петър Алексиев- председател на детския клуб в най- добрия град за живеене Бургас. Той бе движеща сила за организирането на масово спортно мероприятие по случай 1 юни- Международния ден на детето и 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Разнообразните игри, изпъстрени с много заряд, бяха от формата "Бързи, смели, сръчни".

Треньорите буквално изцедиха до последната капка пот малките дарования, а при награждаването децата изглеждаха все едно, че са направили първа баня в морската вода. "Пъстро и продуктивно лято ни очаква. Децата ще имат възможност да се доказват на зеления килим. Ще работим усърдно и по строежа на клубната база, стъпка по стъпка и тя ще стане", заключи Алексиев. След месец "звездичките" и община Бургас са домакини на силен международен турнир за подрастващи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Събориха част от спортния комплекс на Кубрат и Тервел Пулеви
В Бургас започват интересни спортни турнири
БОК събира бъдещите ни звезди в 10 спорта на Олимпийски фестивал край морето
Националният ни отбор се ражда преди точно 100 години
Легенда в тениса предрече финал на Григор Димитров на "Ролан Гарос"

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: