Звездичка превзе Одрин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:01 / 10.09.2015
1700
102 години след великата родна победа на бойното поле- превземането на Одринската крепост, отново имаме повод за национална гордост! Този път подвига не е военен, а футболен и е дело на бургаската "Звездичка", В силен международен турнир за набор: 2003 год., "под командването" на треньора Нено Ненов. бургаските дарования буквално объркаха сметките на домакините и съперниците си със сърцата, тактически образцова и резултатна игра.

На финала "звездичките" спечелиха срещу "Шукри Пашаспор" с 4:0 или още турския тим, кръстен на турския военачалник загубил историческата битка от генерал Георги Вазов в онези години. Родните момчета изкусно са прилагали изкуствени засади на противниците си, а това с което са очаровали и най- крайните критици е била "командата" за тотален футбол, като за него освен умения, задължителна е и смелата игра- в конкретния случай отвъд река Резовска.

"Деца като нашите ще възродят бургаския и българския футбол", каза родител на дете, веднага след последния съдийски сигнал. "Гордеем се с Вас футболни машини" пък казаха в един тон от Египет Стойчо Младенов и Анатоли Нанков.

Общо са спечелени четири мача, като другите три успеха са срещу "Сарайспор" с 2:0, "Генч Асландла" с 3:0 като това е сателитен отбор на гранда "Галатасарай", а на полуфинала е извоюван ценен успех с 3:1 срещу "Кюпрючеспор". Това е втори международен голям успех за тази възраст на школата- люпилня на шампиони и общо пети в международни надпревари за ДФК "Звездичка". Групата бе водена от Александър Алексиев, а превоза става възможен благодарение щедростта на частна автобусна компания.

"Гордея се с децата, те наистина заслужават да ликуват. Това е най- големия на възраст набор в нашата млада. но пък боеспособна школа" каза председателя й Петър Алексиев, който поради здравословни причини остана в Бургас. "Да вдигнеш шампионската купа и да чуеш българския химн в град като Одрин е нещо специално и неповторимо за всеки българин. Децата са още малки и не са запознати в дълбочина с онзи голям подвиг преди повече от столетие, но аз вярвам, че за тях този успех ще има трае отпечатък за тяхната дай Боже успешна кариера в бъдеще" каза пък зам.- председателя на бургазлии Кеворк Дадурян.

Малко преди отпътуването за съседната държава, БФС и община Бургас похвалиха нивото и организацията на националния турнир "Звездичка Къп" за възрастите: 2005 и 2006 година. В едната триумфираха "Берое" след успех на финала срещу домакините, а в другата"Добруджа" се наложи срещу "Царско село" в спора за първото място. Солидна част от децата- гости на Бургас, бяха приети да нощуват по къщите на своите връстници и приятели от "Звездичка".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).