Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Конфликт на интереси ли е предложението на Румен Ангелов за субсидиите в спорта?
Автор: Екип Burgas24.bg 07:50 / 18.02.2016Коментари (0)998
Предложението на Румен Ангелов е секира за нас! Ако се приеме, загиваме! Около тази теза се обединиха колективните спортове в града, предаде репортер на Burgas24.bg. Срещата им тази вечер с общинския съветник от ГЕРБ буквално нажежи страстите до червено. Тя бе организирана от вечните футболни врагове Нефтохимик и Черноморец, но в нея взеха участие представители на всички колективни спортове в Бургас - волейбол, баскетбол, хандбал, водна топка и т.н.

Както ние първи съобщихме, Румен Ангелов от ГЕРБ разбуни духовете, като предложи субсидиите за клубовете, предвидени в бюджета за 2016-а година да се разпределят по равно между колективните и индивидуалните спортове. Досега наредбата предвиждаше 70% от средствата да отиват при колективните спортове, а останалите 30% - при индивидуалните. Идеята му, сама по себе си е меко казано абсурдна, като се има предвид, че според спортната общественост, тя има за цел да защитава собствените му интереси. В обосновката си Ангелов неколкократно даде за пример лекоатлетически клуб Европул, чийто президент е неговият баща Румен Ангелов старши, а самият той е в управата на клуба.

"Аз не съм в конфликт на интереси! Вие сте в такъв конфликт, при положение, че сте дошли да защитавате собствените си клубове", опита да се защити общинският съветник, но мотивите му не бяха разбрани нито от спортните деятели, нито от собствените му колеги.

Председателят на постоянната комисия по спорта Калчо Белов отбеляза, че е спекулативно да се каже, че при предвиденото разпределение на общинските субсидии, според което колективните спортове трябва да вземат 70%, индивидуалните ще бъдат ощетени. Той направи конкретно изчисление на средствата, според което става ясно, че дори и при това положение, клубовете ще получат с 27% повече пари.

"За каква справедливост ми говорите, г-н Ангелов? Малко ли ви е това, че искате и 20% от колективните спортове", избухна президентът на хандбален клуб Фрегата. Към него се присъедини Петко Янков от баскетболен клуб "Делфин", който отбеляза, че предложението на Ангелов, както и неговите аргументи, лежат най-вече на емоция.

След близо два часа разгорещени спорове, представителите на всички клубове решиха да се подпишат под обща декларация, която да представят на предстоящото заседание на общинския съвет на 23-и февруари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: