Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Автомобилен състезател изби рибата: С какво футболистът е повече спортист от мен?
Автор: Екип Burgas24.bg 08:10 / 22.02.2016Коментари (0)1205
В комедийно шоу се превърна извънредно събрание на индивидуалните спортове в Бургас, убеди се репортер на Burgas24.bg. Срещата, която се състоя в спортна зала "Младост", бе свикана от президента на лекоатлетически клуб "Европул" Румен Ангелов-старши по повод предложението на сина му за разпределение на субсидиите и последвалото недоволство от страна на колективните спортове.

Както съобщихме преди няколко дни, клубовете се обединиха против лобисткото предложение на Румен Ангелов-младши и изготвиха колективна декларация, с която ще контраатакуват на предстоящото заседание на местния парламент във вторник.

Очевидно притеснени от ответната реакция и огромния отзвук, общинският съветник от ГЕРБ и неговият родител събраха тази вечер индивидуалните спортове за подробен инструктаж как да процедират на общинската сесия. Най-разумното според инициаторите на срещата е да се направи контрадекларация, с която да се атакува позицията на колективните спортове.

Безспорно най-колоритен от всички обаче беше председателят на автомобилен спортен клуб "Вромос" Радко Петров. Той определи като абсолютна дискриминация футболистите да взимат повече пари от неговите състезатели и се закани да сигнализира най-висшата инстанция, която според него е "Господари на ефира".

"С какво футболистите са повече спортисти от нас? Футболът по-спорт ли е от автомобилизма и борбата, например? По право футболистите не би трябвало да получават финансови субсидии, тъй като нямат федерация, а футболен съюз, лиги, плюнки и т.н. Докладната за новата наредба е лобизъм, ще докарам "Господари на ефира и ще видите какво ще стане! Ако тази докладна се приеме, ще ги осъдя, така ще си оправя бюджета", избухна автомобилният състезател.
Според представителя на тенис клуб "Черноморец" проблемът с разпределението на субсидиите не е толкова сериозен, колкото се опитва да се представи, а назряващият конфликт е изкуствено създаден.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: