Гришо след бой над Карлович: Това е голяма победа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:18 / 29.07.2016
969
Григор Димитров победи Иво Карлович (Хърватия) с 6:3, 7:5 в среща от третия кръг на Мастърса в Торонто и си уреди среща с Кей Нишикори (Япония).

Мачът започна със спокойни сервис геймове, а в шестия гейм след серия от добри ретури Димитров притисна съперника си и поведе с пробив и 4:2. Григор продължи да играе със самочувствие и спокойствие и спечели първия сет.

Димитров продължи да потиска съперника си с минаващи удари и красиви отигравания, но така и не стигаше до пробив във втората част. Хърватският гигант призоваваше публиката за подкрепа в търсене на играта си, в осмия гейм стигна до брейкбол, но българинът го отрази.

При 5:4 Карлович пропусна още една точка за пробив с цената на сетбол, а Димитров нанесе решителния си удар в 11-ия гейм, когато проби, а след това на свой сервис приключи мача и се класира за четвъртфиналите в Торонто.

Мачът продължи час и 24 миути, двамата пласиха по 14 аса, Григор записа 90% успеваемост на точките след първи начален удар и едва 5 непредизвикани грешки срещу 33 печеливши удара.

"Това е голяма победа, разбира се. Щастлив съм от начина, по който играх", заяви Димитрив след мача.

Първата ракета на България, който през 2014-а игра полуфинал в Торонто, до момента не е спечелил и сет в двата си предишни двубоя срещу Нишикори.

На двойки Димтиров и Стан Вавринка загубиха от Хенри Континен и Джон Пиърс с 6:7(4), 2:6 в осминафинална среща.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).