Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Кралев: Ако във финала се нарушат мерките, затваряме стадионите
Автор: Стойчо Генов 12:52 / 01.07.2020Коментари (4)953
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова зрителите да спазват предписаните мерки по време на финала за Купата на България между ЦСКА-София и “Локомотив" Пловдив. На двубоя ще бъдат допуснати до 12 000 фенове на двата отбора.

“Ние трябва да се научим да живеем с вируса, да бъдем по-предпазливи и да спазваме предписанията на здравните власти. Разбирам, че цифрата 12 000 звучи малко стряскащо, но трябва да се съобразяваме с капацитета на стадиона. Причината да се разреши такъв брой зрители е, че капацитетът на националния стадион е 44 000 души. Това означава, че ние сме допуснали по-малко от 30%. За сравнение - на всички останали мероприятия на закрито, допускът е 50% от капацитета на съоръженията. Няма медицинско лице, което да не се съгласи, че събитията на закрито са далеч по-рискови и опасни от тези на открито. Мачът предизвиква огромен интерес и аз смятам, че си заслужаваше тази стъпка. Още повече, че рискът беше тези хора да се струпат пред вратите на стадиона, каквато организация правеха фенклубовете. Според мен далеч по-безопасно е тези хора да бъдат вътре в стадиона", заяви министър Кралев при гостуването си в сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България".

Той припомни, че привържениците ще бъдат настанени през ред и през седалка, за да бъдат изпълнени изискванията за отстояние.

“Ще се следи стриктно за спазването на мерките. Професионалната футболна лига, като организатор на финала, носи пълната отговорност за провеждане на срещата. За останалите мачове в първенството отговорността е на отбора-домакин. Капацитетът на стадионите, на които се играят мачове от Първа лига е около 10 000, а на тях се допускат до 1000 души на сектор или общо 4 000 души на стадиона, което прави 40% от капацитета. Разрешеният брой фенове, които могат да гледат финала за Купата на България не надвишава процентно стандартния, който имаме за срещите от първенството. Ето защо разстоянието и гъстотата на феновете няма да са по-различни от това, което важи за другите мачове. Както казаха колегите и от Министерството на здравеопазването, ако на този мач, за който направихме компромис, се нарушат предписаните мерки, може да се стигне до по-драстични", каза спортният министър.

Той допълни, че 15 държави в Европа са избрали футбол да се играе пред фенове и даде за пример Полша, Унгария, Чехия, Хърватия, Дания, Словения, Сърбия и Норвегия. “Привържениците трябва да разберат, че както ние уважаваме техните желания да присъстват на двубоите на любимите си отбори, така те трябва да уважават разпоредбите на здравните власти, защото тяхното здраве и това на околните е най-важно в случая. Смятам, че много напреднахме в тази посока като общество. Хората са внимателни, спазват правилата и се съобразяват с много от предписанията", заяви Красен Кралев.

Спортният министър се изказа и относно продължаващия диспут за провеждането на демонстративните тенис турнири, организирани от Новак Джокович в Сърбия и Хърватия. В тях участие взе и Григор Димитров, който даде положителен резултат при тестване за коронавирус.

“Джокович е икона в Сърбия и там по всякакъв начин се опитват да намалят неговата вина, а най-удобният в случая беше Григор Димитров. Сърбите обвиняват Григор, а целият свят обвинява организаторите, защото са подценили епидемичната обстановка в страната. Днес сутринта видях, че вече започват да обвиняват сръбското правителство, че е заблудило организаторите с данните за реалната епидемична обстановка в страната. Самият факт, че всички контактни от първи ред, които са контактували с Григор в Хасково, са отрицателни, според мен показва, че Григор се е заразил в Сърбия, а не е пренесъл заразата там. Не мога да кажа кой е виновен. Проблемът е друг и засяга спорта в световен мащаб. Във всяка една страна в момента вътрешните първенства и тренировките са възстановени. Най-голямото предизвикателство ще бъдат международните състезания, защото във всяка държава епидемичната обстановка е различна, взела е различни мерки за допуска на граждани на своята територия, има различни здравни мерки за борба с пандемията", каза Кралев.
Още по темата: общо новини по темата: 7
02.07.2020
27.06.2020
02.10.2019
26.09.2019
24.09.2019
09.09.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да закриете първенство,а Вие да изчезнете от управлението!!
0
 
 
А бе я закривайте българския футбол, той и без това е неизлечимо болен.!
0
 
 
По недисциплинирана агитка от на орнажевите не съм виждал. Така че от утре няма да има публика на стадионите....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: