Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ƒават допълнителна отпуска, кои ще могат да се възползват?
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 20:54 / 11.05.2020 оментари (5)23181
© Burgas24.bg
»ма напредък по мерките, свързани с подпомагане на безработните - както по отношение на достъпа до обезщетение, така и за самото обезщетение, каза за btv†лидерът на  Ќ—Ѕ ѕламен ƒимитров. ѕостигнато е съгласие между синдикати и работодатели до кра€ на 2020 година да се отмени нормата, според ко€то при повторно изпадане в безработица в рамките на 36 месеца след предходно реализирано право се получава минимално обезщетение за 4 месеца.

ќбезщетението да се изчисл€ва по общи€ ред, като единственото условие би тр€бвало да е общото изискване - 12 месеца осигур€ване през последните 18 преди настъпване на риск.

ќбсъдено е дали да има изобщо†минимално обезщетение за безработица†през тази година или да се прилага само правилото - 60 процента от осигурителни€ доход на работника. 40 процента от 100-те хил€ди безработни от началото на извънредното положение са на минимално обезщетение, припомни ѕламен ƒимитров. “ой допълни, че тези около 40 000 души ще получат сериозна подкрепа, ако предложението бъде възприето от правителството.

–аботодателите са се съгласили и с искането на  Ќ—Ѕ да има†допълнителен целеви платен отпуск за родителите, които гледат децата си и са останали без платен отпуск. “ой да е до 20 дни и да е за сметка на Ќќ» е иде€та, около ко€то са се обединили двете страни. ѕо думите на ѕламен ƒимитров и по двете теми обаче тр€бва да се чуе мнението на финансови€ министър.

—индикати и работодатели са се съгласили†схемата 60 към 40†да се приложи във вида 80 към 20 за сектора на туризма и то не за минал период, а за хората, които тепърва ще бъдат назначени в сектора за предсто€щи€ летен сезон.

ѕо думите на ѕламен ƒимитров всички обсъдени днес мерки, които са над 60, ще бъдат оформени в нов пакет и†сведени до около 20.

—лед проведените през миналата седмица отраслови съвети за пет -шест сектора, ще има и конкретни мерки, насочени към подкрепа на различните сектори.

ѕо-рано от правителствената пресслужба съобщиха, че дебатите днес са били динамични, като един от акцентите на консултациите е била м€рката "60/40". Ѕили са застъпени позиции, че нейни€т обхват тр€бва да се разшири. Ѕило е постигнато разбирателство сред членовете на —ъвета по предложени€та за подпомагане на предпри€ти€та на хората с увреждани€.

«аседанието е завършило с решение обобщените предложени€, направени от социалните партньори заедно със стенографски€ протокол, да бъдат изпратени на компетентните министерства за израз€ване на позици€, се казва още в съобщението.ќще по темата: общо новини по темата: 5105
24.10.2020 »
24.10.2020 »
24.10.2020 »
24.10.2020 »
24.10.2020 »
24.10.2020 »
предишна страница [ 1/851 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јз ще се възползвам 18 месеца отпуска рЯСН „естито на печелившите. —амо че е неплатена рЯШЖ
0
 
 
Ѕез значение къде се намираме и дали попадаме в групата на гражданите, които следва да бъдат подпомагани поради обща зависимост от създадената здравна ситуаци€, можем да си кажем мнението - защото сме граждани! јко този пакет от "мерки" и след "обработката" остане толкова "неразбираем", колкото е в момента, добре ще е отново да помисл€т и да определ€т - дали да не бъдат подпомагани "всички граждани" (защото абсолютно всички б€ха, са и сме потърпевши от карантината) и какви да бъдат разбираемите мерки, чрез които "всички потърпевши" да бъдат подпомогнати или компенсирани "по н€какъв начин" (примерно така, както направиха в √ермани€ - помощ за всеки жив човек, на ден, за дните за които е отразена общата карантина, и компенсации...). “олкова служби за отраз€ване на вс€какви граждански състо€ни€ - тр€бва поне да зна€т колко са гражданите в Ѕългари€?! » да не ползват н€какви избирателни листи, а да ползват "базите данни", които уж събират и обработват вече 30 години! ѕоне за истори€та да останат имена на граждани, че покрай това маскиране всички се превърнахме в население, неподлежащо на подпомагане!... рЯШҐрЯНА
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
’ороскоп за ден€
»зграждането на јћ "“раки€"
ѕарламентарни избори 2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: