Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутати: Нищо от анонсите на това правителство не се е случило
Автор: Цвети Тончева 11:28 / 28.02.2022Коментари (0)833
© Plovdiv24.bg
За първи път държавата приема бюджет, който ще действа от месец април, обикновено това се случва от януари. Това каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Това, което видяхме като бюджет, показва, че нищо от анонсите на това правителство не се е случило. Според него, нямаше причина този бюджет да не бъде приет до началото на януари, тъй като той е еднозначен и еднакъв структурно с предишните. От новия бюджет се вижда още, че се поема един огромен дълг.

Дълговете ще станат около 50 милиарда лева общо, ако правителството изкара цял мандат, затова ГЕРБ се надява това да не се случи.

“В бюджета има много повече пари, поетите дългове се раздават в някои от социалните програми, но виждаме и нещо много тревожно – дават се пари, но никои от служителите, заети в администрациите, не получават увеличаване на заплатите", посочи още Тотев. Според него е подигравателно да се увеличават заплатите с 1.6 %.

Иван Тотев посочи още, че депутатите от ГЕРБ имат добро комуникация с община Пловдив и през цялото време лобират за осъществяването на важните проекти за града. Депутатите са успели да заострят вниманието на съответните министри към тези проекти с питания.

Стана ясно вече, че има заделени 10 млн. лева за Концертна зала Пловдив, но няма яснота как се работи за Околовръстния път. Утре предстоят срещи за изясняване на дейностите по този проект.

Депутатите от ГЕРБ отчитат като своя най-голяма заслуга промяната на Закона за финансирането на културата. Радомир Чолаков съобщи, че новината от последните три-четири дни в парламента всъщност е, че ГЕРБ вече не е в изолация и че политическите сили са видели, че някои неща не могат да станат без ГЕРБ и че партията е балансиращият фактор, който може да успокои страната.

Това се доказва от направеното предложение от ГЕРБ, което е било прието с почти пълно мнозинство. Става въпрос за изменение на Закона за държавния бюджет, касаещ Закона за закрила и развитие на културата, в който досега се казваше, че общинските културни институти се финансират от общинския бюджет.

“Ние добавихме едно изречение, че в държавния бюджет може да се финансират дейности за популяризирането на паметници на културата с делегиран
а от държавата дейност. Пленарната зала го прие. Ние постигнахме почти пълен консенсус. Частичното финансиране от държавата на общински културни институти означава, че финансирането на ОИ"Старинен Пловдив" ще е гарантирано.

Пловдивските депутати отбелязаха, че в този бюджет има 40 млн. лева за култура. До момента е нямало как министерството на културата да финансира общински паметници на културата. Сега, с този бюджет, това ще се случи.

Второто важно нещо, което пловдивските депутати от ГЕРБ са успели да постигнат при формирането на бюджета, е било допълнителното финансирана с 13 млн. лева за музеите. “Имаше голям проблем там заради недостига на средства. Там също при гласуването се получи обединение на политическите сили и центърът на това обединение беше ГЕРБ", каза Чолаков.

“Коректно е да кажем, че това предложение бе подкрепено от ИТН и ДБ, но не бе подкрепено нито ПП, нито от Б", каза Иван Тотев.

Според него, ГЕРБ е партията, която вече е търсена, имаме експертиза и познание и винаги ще застанем на страната на справедливите решения", добави той.

Гледайте повече във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 231
23.11.2023 »
10.11.2023 »
24.05.2023 »
27.04.2023 »
27.01.2023 »
26.01.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: