Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гореща молба на съпруга: Да помогнем на Иво в борбата с рака!
Автор: Екип Burgas24.bg 21:38 / 22.06.2023Коментари (0)518
©
Здравейте, добри хора, съпруга съм на Иво Димитров на 42 години от град Варна. Имаме едно прекрасно четиригодишно момченце и живота ни доскоро беше изпълнен с много щастие и любов. Иво работеше като архитект в Район "Младост" - Община Варна, директор на дирекция "Устройство на територията", но тежката диагноза Лимфом на централната нервна система /поставена в България/ не му позволи да работи и живее пълноценно.

Първите симптоми започнаха през месец септември 2022 г. с висока температура 39,5 С и гнойна ангина с CRP 59.5. След това започнаха да се появяват плаващи черни точки в лявото, а после и в дясното око. След преглед при офтамолог беше установено наличие на приципитати и реактивни клетки и поставиха Diprofos инжекциионо -двукратнно в лявото око и витрита утихна.

През месец декември запона да получава проблясъци /като при отлепване на стъкловидното тяло/ и в двете очи, но след консултация със същия офтамолог ни бе обяснено, че това е нормална реакция.

През месец февруари беше установено от офтамолог централна скотома в дясното око заедно с постоянна фотопсия и беше назначена терапия с Diprofos, но без резултат.

Назначиха кръвни изследвания за отхвърляне на седем диагнози: Саркоидоза, Синдром на множество изчезващи бели точки, Остра задна мутифукална епителопатия, Туберколоза, Сифилис, Цитомегаловирус и Първичен лимфом на ЦНС. Всички диагнози с изключение на ЦНС бяха отхвърлени. Кръвните изследвания показаха голямо количество антитела Ebstain-Barr virus, EBV EBV IgG /20.15 Index/ HLA-b27, без наличие на други вируси и автоимунни /АНА тест/.

Отидохме в Германия за извършване на диагностична витректомия и патология. Преди това му направиха там курс на лечение с Преднизолон 80 мг за две седмици. Резултатите от витректомията показаха само реактивни гранулоцити и моноцити, без наличие на атипични клетки, неспецифична възпалителна реакция, съответстваща на увеит.

Същевременно симптомите се увеличаваха прогресивно и съпругът ми получи пълна загуба на зрението в дясното око.Възпълителните клетки в лявото око се увеличиха,появи се изтръпване и слабост на ръцете и краката, болка в горната част на гърба и тремор на десния крак, затруднено котролиране на функциите на пикочния мехур и червата, липса на апетит, отпадналост и липса на енергия, трудно и почти невъзможно заспиване за повече от час, шум в ушите и рязко сваляне на килограми /15 килограма/.

След направени образни изследвания / ЯМР на глава на 05.04.2023 г. и на  гръбначен стълб на 11.05.2023 г. в България/ не се установиха милопатия или нео-процеси. След преглед на 18.05.2023 г. при офтамолог в България беше поставена предполагаема диагноза Лимфом на Централната нервна система.

След което се насочихме за потвръждаване/ отхвръляне на диагнозата в Лив хоспитал, град Истанбул, Турция, бяха извършени редица изследвания в болницата, като пълни кръвни изследвания, ЯМР и др. и се установи масивна лезия с краниокаудална дължина 11 мм, с лобулирани контури и интензивно усливане на контраста подобно на твърдо вещество.

Консилиума от различини специалисти като офтамолог, неврохирург, мозъчен хирург, хематолог, невролог, радиолог и др., реши, че следва да се пристъпи към операция/резекция при интраоперативно невромониторизиране и оценка на CSF c LP. След което незабавно ще се пристъпи към химиотерапия и лъчетерапия, тъй като заболяването е прогресивно.

Средствата, които са ни необходими първоначално са 100 000 лева, с които ние не разполагаме. Вече се убедихме, че светът е пълен с прекрасни хора, с топли и добри сърца, които правят невъзможните неща възможни.

Обръщаме се към вас за помощ, защото ако се случват чудеса, то те са резултат от добротата в сърцата на хората.

Ние вярваме, че с Ваша помощ ще изживеем чудото на Иво! Благодарим Ви предварително! Бъдете здрави!

Цялата история може да прочетете в платформата, където се провежда кампанията за набиране на средства: https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-ivo-v-borbata-s-raka

Може да се дарява и директно на сметката: Получател: Иво Събчев Димитров

Банка ДСК IBAN: BG77STSA93000010413012 BIC: STSABGSF Основание: Дарение за лечение








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: