Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кошмарно пътуване в нощния влак Бургас - София, пътници ще съдят БДЖ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:31 / 11.09.2012Коментари (23)9633
©
Снимка Архив
Съдебни дела от разгневени пътници могат да завалят срещу БДЖ след поредно закъснение на влак. Пътниците от нощния влак от Бургас за София преживяха 4-часов, по думите им, "кошмарен престой в нищото". Те слязоха на столичната централна гара след 12-часово пътуване, предаде Дарик.

Влакът тръгнал навреме, но след Твърдица спрял на завой и започнал да се накланя. Композицията престояла там 2 часа, след което била върната на гара Твърдица, където стояла още 2 часа.

През цялото това време никой от служителите не обяснил на пътниците какво се случва.

"Във влака нямаше вагон-ресторант, хората нямаха храна и вода и никой от служителите не каза какво точно се случва", обясниха пасажерите.

По думите им във влака не е имало свободни места, в него са пътували деца, които се връщали от лагер, както и много бебета.

След пристигането си хората се наредиха на гишето за информация, откъдето отказаха да им върнат билетите. По-късно стана ясно, че могат да потърсят правата си при централното управление на гарата. Хората се заканиха, че ако БДЖ не им възстанови парите, ще заведат дела срещу държавните железници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2012 г.
0
 
 
Абсент, аз бях в този влак и повярвай ми нямаше как да мине в просъница, поне за мен, защото, когато си купих билетите ми казаха, че съм в купе, но когато се качих във влака бях в "конски вагон" (както му викат). Във влака беше студено, а и да седиш наклонен 2 часа... А още в началото, когато хора от вагона, в който бях, се плакоха на контрольорката отговора й беше, оплачете се в София на ул. Иван Вазов 3...
на 12.09.2012 г.
+1
 
 
Ами не . Не е права Irena Kamenova ...в случая. Първо защото пътят не е кой знае колко дълъг защото 8 часово нощно пътуване, което преминава в просъница за повечето пътници. Лично аз си взимам само вода. Второ , децата не знам какво знаят, но вагон-ресторанти има отново и то от доста време. Макар и появата на вагон-ресторантите във влаковите композиции да е абсолютно непостоянно събитие, което не знам кой и по какъв начин определя кога ще се случи. Трето да стоиш 4 часа и да бъдеш преместван като багаж наляво-надясно, без да получиш каквото и да е обяснение или извинение, е меко казано неуважително отношение към клиенти, които са си заплатили в случая. Това Би било нормално вероятно в средата на 19 век или по време на военно положение. Лично аз мисля, че ще са неуместни всички останали претенции, освен тези за забавянето , когато във всяко купе има информационна табела гласяща : "Моля носете си храна , вода , тоалетна хартия и одеала ,защото влакът може да закъснее с няколко часа поради технически проблеми. За което може да бъдете уведомени от ваши близки, които ще научат от медиите "
+3
 
 
как може такива глупави коментари като "не пътувайте с тях ако не сте доволни"???? не желаете ли да живеете в цивилизована държава ??
-3
 
 
Не пътувайте с тях щом не сте доволни! :)
Aнонимен
на 11.09.2012 г.
-2
 
 
Съдейки БДЖ те си съдят държавата, защото все още е дуржавно предприятие и това че услугите му са не наниво се компенсира от все още изключително ниските цени. Има два варианта, или се примиряваш с условията и продуляжаваш да плащаш малко, или се раздават линиите на концесионери и влаковетв стават луксозни и бързи, но и много скъпи както е в много държави в европа. Аз предпочитам първия вариант...
Aнонимен
на 11.09.2012 г.
+3
 
 
Всеки има право да си търси правата :) Да съдят БДЖ, лошото в случая със съденето, е че няма да осъдят виновника, а държава ще трябва да им плати с нашите пари. Иначе съм твърдо зад клиенти търсещи правата си.
+1
 
 
Какво значи "сякаш за пръв път пътуват с влак", БДЖ от години злоупотребява с услугите, които предлага на пътниците, и неразбирам докога трябва да го приемаме като нещо нормално!!!!!
0
 
 
Това е дежурния лаф... "Ще съдя еди кой си..."
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: