Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Момиче в дъното на атентата срещу Доган? Октай се представял като Огнян пред приятелите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 21.01.2013Коментари (16)9530
© Bulfoto
Октай, който извади пистолет срещу Доган, е имал гадже в централата на ДПС. Това разкри в Бургас вторият му баща Атанас, който пък е симпатизант на "Атака". Пастрокът не изключва ревност да е в основата на опита за покушение. Енимехмедов първо симпатизирал на ДПС, но после се разочаровал. Леля му Нависе обаче е активист на движението и в момента е чиновник в община Руен. Тя се скарала с майката на Октай, която заживяла с християнин.

Че Октай е посегнал на Ахмед Доган от ревност, е най-горещата клюка в Бургас ден след покушението в НДК. Вторият баща на Енимехмедов - Атанас, споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата. Октай се запознал с фаталното момиче преди 6 месеца и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал в махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е "вътрешен човек" в ДПС. Нависе е сестра на майка му Айше и завежда "Личен състав" в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, член е от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението.

"Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им", заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК.

Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин.

Родата недолюбвала новия зет, а на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Синът й Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си Нависе заради ДПС.

"Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи", разказаха негови приятели.

Възгледите на Октай най-вероятно били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на "Атака". "Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в "Атака", но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е националист, а пък е женен за мюсюлманка, разказаха комшиите им в кв. "Славейков".

Всички роднини на Октай вчера са били на разпит лично при шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Показания дали и брат му и най-близките му.

"Свършихме много работа, изяснихме много подробности и детайли около случая и сме предали всичко на колегите в София. Повече информация не мога да дам, за да не се попречи на разследването", заяви комисар Димитров. И отказа да коментира дали роднините на Октай са знаели какво е намислил.

"Семейството е изключително почтено, много свестни хора са и са помагали финансово за следването на сина си", каза още комисарят.

Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки, за да помага за следването му в София.

След като останаха заключени цял ден в събота в апартамента си под окупацията на журналисти, роднините на Енимехмедов са напуснали града тайно посред нощ. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени. Звънецът на вратата им също бе изключен вчера, не се чуваше и лаят на кучето Цезар. Повечето съседи от входа вчера вече отказаха да говорят пред медиите. Получиха внезапна амнезия и се кълняха, че не помнят дори имената на Енимехмедови. Доста по-разговорливи бяха от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им дори не знаели, че са мюсюлмани.

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки известността му покрай "Шоуто на Слави", е познат като Митко.

"Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани", разказа съсед от блок 27-ми в "Славейков".

Приятелите: Платили са му за цирка

Приятели и съученици на Октай Енимехмедов от Бургас вчера се обединиха около версията, че някой му е платил, за да опре дуло в челото на Доган. Те са категорични, че всичко е предварително подготвено и инсценирано.

"Октай е щура глава, първо действа и после мисли. Готов е да влезе във всякакви щуротии, за да си вдига адреналина. Но не е способен да извърши убийство или да го е мислил сериозно. Най-вероятно някой му е платил, за да разиграе целия този цирк", убеден е негов приятел от детинство.

Съученици на Октай от строителния техникум пък разказаха, че още в средното школо често се заплитал в неприятности. Още тогава Огито, както го знаят, бил много умен и буден, с блестящи перспективи. Често обаче идвал на училище с ортопедична яка на врата след поредния бой, в който участвал. Бил много висок, симпатяга и девойките си падали по него.

Източник: в. Стандарт




Още по темата: общо новини по темата: 60
28.10.2016 »
27.10.2016 »
10.03.2016 »
23.04.2015 »
21.04.2015 »
20.02.2015 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Добре 6те6е да не заси4а 6ибаня патлак...ло6 касмет.)
Aнонимен
на 21.01.2013 г.
-1
 
 
стига глупости,втория му баща се казва Руси
Aнонимен
на 21.01.2013 г.
-1
 
 
най-хитрият политик на България, защото слуша политиците от Анадола. Те са му съветници. Много отдавна трябваше да се разбере, кой е врага на народа и кой плаши неграмотните мюсулмани в БГ с ново покръстване. обявяват го за враг на народа и готово. Отива си в любимата Турция, където му е мястото. За целта обаче трябваше да имаме свястни политици, а не пладнешки крадци. В заниманието си кой колко повече да открадне изпуснаха съвсем какво става в страната. Резултатите: Трябва да си ходят много хора от власта на село откъдето са тръгнали
+3
 
 
Айшета,Ферхундета,.....абе,айде в Анадола.....
0
 
 
Имам един приятел, който предположи, че в дъното на всичко е жена. Май ще се окаже прав!
0
 
 
тоя спиртосан свинкс трябваше отдвна да го изпратим за Анадола със цълата му таифа от селски камилари,манафи всякакви други башибозуци и да не ни занимава със кривата си мутра.Представяте ли си колко много или въоще нямаше да ни липсва тоя турски поганец.А другият варяхт ни го обещаха преди 4 год Боико,Цецко ,Мецко и другите им другари че вземат ли власта първо тоя напикан турчин ще го вкарат в ,,централният,,Нещо да сте чули от тях по този въпрос ?
0
 
 
Знам със сигурност,че обича да ухажва хубавите момичета,дъртия пергиш.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: