Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Надбавка за лошо време въведе един от големите доставчици на храна
Автор: Екип Burgas24.bg 12:54 / 18.06.2023Коментари (1)837
©
Надбавка за лошо време въведе един от големите доставчици на храна и предизвика шок сред клиентите, пише "Телеграф“. В социалните мрежи тръгнаха бурни коментари дали това е законно и може ли да се потърси съдебна отговорност. Според нововъведението хората в дъждовно, снежно или студено време ще плащат по 3.98 лв. само за да получат поръчката си.

Такса

Наред с тази такса има и още една, тя е за приблизителна стойност на услугата и е в размер на 15 стотинки. При проверка на в. "Телеграф“ стана ясно, че доставчикът е обявил налога за лошо време в официалния си сайт. При разговор с техен представител стана ясно, че добавката се начислява независимо дали куриерът е с колело или автомобил. "Въпросната такса се назначава за лоши метеорологични условия – дали ще е хлъзгав път, дали ще е мокро, дали ще има сняг, затова се начислява“, обясниха от сектор "Партньори“. Попитани дали ако клиент поръча в сухо време, но докато дойде доставката, вече завали, от фирмата обясниха, че се гледа времето, което се актуализира един час преди приемането на поръчката.

"Това е автоматична система, която понякога има възможност да не вали и да има такава такса. В такива случаи трябва да се свържете с нас, за да потвърдим и ако има възможност, да премахнем тази такса“, добавиха от там. Стана ясно още, че добавката може да бъде начислена и в случай че куриерът преминава през зона, в която вали дъжд, независимо че при получателя е сухо.

Мнения

Под публикацията в социалните мрежи част от потребителите са на двата полюса – такива, които подкрепят и определят добавката като стимул за доставчиците да работят и в лошо време, а други с насмешка предлагат да въведат такса "лошо настроение", "форсмажор“, "мръсен въздух“, а защо не и добавка "оплакване“. Не липсват и съвети хората да проверят дали избраният от тях обект няма своя собствена доставка, защото въпросната компания събира по 30% от стойността на поръчката – плаща и клиентът, и заведението.

Трети си отдъхнаха, че използват други приложения, които все още не са въвели подобни оскъпявания и се надяват това да не се случва. Нововъведението пък е отказало Сабина, която споделя, че платформата й е начислила доставка от 4.99 доставка и 1.99 за лошо време, или общо 6.98 лв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: