Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Насимо за Fine Graff Art: Направих тази платформа, за да може културата да се развива, да изградим общност
Автор: ИА Фокус 11:40 / 16.06.2023Коментари (0)554
© Фокус
Исках да направя платформа, в която да събера хората, които мен лично много ме вдъхновяват и смятам, че са уникални артисти, и да бъде популяризирано тяхното творчество. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" Станислав Трифонов-Насимо – стрийт арт художник.

"Направих тази платформа, за да помогна на много мои приятели, които са много талантливи артисти, и искам да помогна на тях, както и да си помогнем заедно, да се обединим, да си направим една общност, за да може културата да се развива, да се показва това изкуство. Да има възможност хората да си закупят нещо от авторите в платформата ни, като по този начин всеки може ако харесва някой артист, да му помогне той да продължава да развива и да прави нещо за културата на страната ни", коментира той.

Откриването на платформата за талантливи съвременни български артисти Fine Graff Art ще се състои на 21 и 22 юни в 18.00 часа в новото пространство "Чистилището" на ул. "Индустриална" 7 в София, разказа още графити артистът, "където ще покажа 10 артисти, които засега съм подбрал. Те са 10 на брой и ще покажем по един оригинал на всеки и по два принта."

На самото откриване публиката ще може да види творбите на Николай Ангелов-Гари, Елисавета Ангелова, Камен Бонев,Светозар Янков, Ганчо Ганчев-Гана от Търново, Павел Калоянов-Епик, също от Търново, Димитър Йотов, Павел Шопов, един калиграф Миленист, създателят на най-голямата платформа в света, както и Станислав Трифонов-Насимо.

Насимо споделя, че за него като артист са важни каузите, които са свързани с личностното развитие и с духовната същност на човека. "Моят фокус винаги е да се замислим и да направим нещо за душата си, не само да храним тялото и външните материалните сетива, а да се запитаме всъщност кои сме ние. Това е най-важният въпрос и кауза, към която е насочено изкуството ми."

"В началото аз сам си подбирах нещата и сам си казвах какво да нарисувам, - разказа още артистът.- Когато започнах да правя малко повече поръчки имаше един период, в който трябваше да се нагаждам и да се съобразявам прекалено много с желанието на клиента. Много от артистите имат такъв проблем. Доста често творците се губят в тези поръчки. Така започваш да губиш себе си в един момент, ставаш поръчков артист, което не е добре.На изкуството не трябва да му се слагат граници."

"Харесвам да ставам рано. Сутрешната енергия за мен е най-ценната. Най-много и най-качествените неща, най-ценните ми идеи са идвали тогава. Цветовата гама, която ни предлага природата в тези часове е уникална,"сподели за себе си Станислав Трифонов-Насимо.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: