Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството увеличава заплатите на чиновниците с 30%
Автор: Екип Burgas24.bg 21:27 / 03.08.2020Коментари (24)14708
©
Правителството вдига заплатите на администрацията в 28 държавни институции с 30%, става ясно от проект за промяна на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрацията, която е публикувана за обществено обсъждане на портала на Министерски съвет.

Повишението трябва да стане факт в срок до 31 август 2020 г., пише в наредбата, като е посочено, че ръководителят на административната структура може еднократно да определи нови размери на индивидуалните основни месечни заплати, не по-висок от 30 на сто от досегашния размер.

В мотивите за повишението на заплатите на чиновниците е посочено, че договорката за това е направена по време на Коалиционния съвет и одобрените от правителството нови социално-икономически мерки за отговор на епидемичната криза от коронавирус.

Увеличават се заплатите в НОИ, Басейнови дирекции, Министерство на туризма в дирекция "Морски плажове", НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавна агенция за закрила на детето, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Агенция "Митници", БАБХ, ГИТ, Медицински надзор, Агеннция по лекарствата, НЗОК, Агенция по околната среда, Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол, ДНСК, Министерство на културата - Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културата, Български институт по метрология, Национален институт за помирение и арбитраж, РЗИ, РИОСВ, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП, Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация.

Сред мотивите за увеличаване на заплатите на администрацията е посочено, че се увеличават разходите за персонал на администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол "на терен", с пряк контакт с други лица.

Става дума за администрации, в които основните заплати на служителите са по-ниски в сравнение с други институции, въпреки значителния обем на отговорностите им и прекия риск за здравето, пише в постановлението.

"Изпълнението на поетия ангажимент предполага, освен изпълнение на законовите бюджетни процедури, и създаване на нормативна възможност за номинално увеличение на заплатите на заетите в горепосочените администрации. Предлаганото допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация би позволило еднократно определяне на нови размери на основните месечни заплати на служителите, по-високи с не повече от 30 на сто от досегашния размер, обясняват в наредбата.

Обществени консултации ще са с продължителност 14 дни. Съкратеният срок е обусловен от необходимостта положителните въздействия от нормативната намеса да бъдат постигнати по най-бързия начин.

От формуляра за частична предварителна оценка на въздействието, както и от доклада за приемане на наредбата, не става ясно колко ще струва на бюджета това увеличение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А на мургавелките с колко, че други нема...
0
 
 
След като сме недоволни и искаме оставката на всички нека Радев да обяви поименно служебния кабинет.Каза че е готов.Какво ще последва по площадите?На мнозина ни е ясно. А на протестиращите?Май ще се преместят пред президентството. Но ще има ли смелост Радев?
0
 
 
Някой сеща ли се за стария български лаф "да работиш зиме на топло ,лете на сянка" ,затова е толкова сладка държавната номенклатура и затова винаги гласуват по интерес
+1
 
 
Браво,вдигат се заплатите народа мрънка защо така,заплатите не се вдигат народа мрънка че е беден,еми няма оправия прост народ слаба държава.Днес вдигат техните заплати,утре ще вдигнат и в другите сектори.Ама по-добре да се мрънка и на Вуте да му е зле
-1
 
 
Това си е вече подстрекателство към гражданска война!И то умишлено!
на 04.08.2020 г.
+1
 
 
Заплатите се вдигат.Не не съм доволен от това и смятам да гласувам за комунистите те ще ги свалят и пак ще си живеем спокойно щото и 100 да ми дадеш и 1000 я па че си краднем. Само БКП!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: