Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приключи мащабно морско учение на военните
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 09.06.2023Коментари (0)397
© МО
Успешно приключи командно-щабното учение с войски за реално действие "Морски щит - 2023“, което Военноморските сили (ВМС) проведоха от 30 май до 9 юни 2023 г. Това информираха от Министерството на отбраната.

Тактическото формирование на патрулните сили изпълни задачи по контрол на корабоплаването, търсене и следене на подводница, защита от атаките на въздушен противник с участие на самолети от състава на Военновъздушните сили.

Екипажите проведоха тренировки за приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от състава на ВМС и извършване на бордова проверка на кораб-нарушител. Отработени бяха и действия по организиране на отбраните и защитите на група кораби при прехода им на море и на незащитена котвена стоянка.

Тактическото формирование на противоминните сили проведе действия по търсене и унищожаване на дънни и котвени морски мини с помощта на корабни тралове и подводни управляеми апарати. Корабите от състава на формированието проведоха и учения по оказване на помощ и буксировка на аварирал кораб със собствени сили и средства, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет на ВМС и отразяване на асиметрична заплаха от малки бързоходни лодки.

Тактическото формирование на спомагателните сили изпълни задачи по осветяване на подводната обстановка в назначен район с участие на водолази от състава на ВМС и дистанционно управляеми подводни апарати. Бяха отработени процедури по гасене на пожар на кораб, тренировки по товарене и разтоварване на войски и бойна техника от състава на Сухопътните войски на борда на кораб.

В "Морски щит -2023“ участваха и бреговите формирования от състава на Военноморските сили.

Флотските свързочници изградиха комуникационен възел за командване на силите на море и на брега и развърнаха полеви лагер, осигурявайки работата на щабните специалисти от Командването на ВМС.

Дивизионът за морски специални операции тренира динамична стрелба с късо и дълго оръжие на къси и пределно къси дистанции през светлата и тъмната част на денонощието, унищожаване на мина с взрив, изпълнение на парашутен скок с прелет като способ за инфилтрация в непознат район и провеждане на специално разузнаване и директни действия по противников лагер за подготовка на терористи.

Флотските ракетчици усъвършенстваха придобитите способности за планиране и провеждане на тактически действия за нанасяне на удар по противниковите сили.

Военнослужещите от вертолетната авиобаза ,,Чайка" изпълниха полети за наблюдение и търсене на плаващи мини, търсене и спасяване в зададен район, за десант по парашутен способ, евакуация на пострадал и трансфер на товари по вертикален способ от борда на плавателен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: