Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проучване: Един от пет работници "напуска шумно" работата си, ето какво означава това
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 26.06.2023Коментари (0)528
©
Според ново проучване на Галъп, един от пет работници напуска своята работа “шумно". Какво означава това и какви могат да бъдат причините? Това предполага предприемане на действия, които "директно вредят на организацията, подкопават нейните цели и се противопоставят на нейните лидери“, казва Галъп. Чували сте за “тихо напускане", но какво се има предвид под “шумно отказване"? 

Докладът на Gallup за 2023 г. за състоянието на глобалното работно място, публикуван миналата седмица, казва, че 18% от анкетираните служители по света правят точно това на работата си. В доклада на консултантската и изследователска фирма се казва, че така наречените “шумно напускащи" са "активно неангажирани“ по време на работа. Докладът на Галъп включва данни от 122 416 заети хора от целия свят на възраст над 15 години, пише Business Insider, цитиран от bTV. Галъп изчислява, че ниската ангажираност на служителите струва на световната икономика 8,8 трлн. долара и представлява 9% от световния брутен вътрешен продукт.

Работниците са категоризирани въз основа на техните отговори въпроси дали имат възможност да правят това, което правят най-добре всеки ден; дали техният шеф или някой друг на работа изглежда се интересува от тях като личност; дали мисията на компанията ги кара да чувстват работата си важна; и дали са имали шансове да се научат и да израстват на работното място през изминалата година.

Служителите могат да напуснат шумно, поради няколко причини. Те може да са недоволни от това, че не отговарят на дадена роля, или може да почувстват загуба на доверие с работодателя. Но най-голямата причина се свежда до управлението. Причината за това шумно или дори тихо отказване е наистина основно в начина, по който се управляват хората.

Чувайки какво отличава ангажираните служители от техните неангажирани колеги, Галъп стига до извода, че мениджърите трябва да се стремят да провеждат един смислен разговор седмично с всеки служител, за да споделят обратна връзка, да дават признание за работата им и да обсъждат целите и приоритетите. Служителите също така ценят възможността да имат думата в начина, по който си сътрудничат с екипите си, например като помагат да решат откъде да работят – офиса, вкъщи или хибриден модел.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: