Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Силен сезон ли? По-добре вижте какво се случва в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 16.06.2023Коментари (15)32137
©
Най-големият български морски курорт – Слънчев бряг, е празен в средата на юни въпреки прогнозите на бившия министър на туризма в служебното правителство Илин Димитров, че ще има добър сезон с рекордни резултати. Затова алармираха пред TravelNews хотелиери. Същото е положението още в Златни пясъци, Албена, Св. Св. Константин и Елена и други комплекси. 

По плажовете и улиците на Слънчев бряг има много малко туристи. Хотелите, ресторантите и заведенията страдат от липсата на германци, които се очаква през тази година да достигнат едва 50% от нивата преди ковид пандемията. 

Германският пазар беше най-големият за българския туризъм с над 700 000 туристи годишно. Сега германците от една страна се страхуват да идват по Българското Черноморие заради близостта до войната в Украйна и икономическата стагнация в Германия. От друга страна, липсват чартъри и полети от германските летища до Бургас и Варна.

"Сезонът започна изключително слабо. Преди пандемията по това време вече гъмжеше от туристи в Слънчев бряг. В момента само около 10 хотела са пълни, а в останалите заетостта е под 10%“, обяви за TravelNews Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), който е собственик и на хотел "Колизеум“ в курорта.

Засега има основно британски и малко скандинавски туристи, които се завръщат в комплекса. Чехи и поляци също се появяват. Германците започнаха да идват по-отрано тази година, но ги няма в обемите от преди пандемията, обясни Налбантов. Българите и румънците все още не са тръгнали.

"Хората се страхуват от войната и не искат да идват на Българското Черноморие. Но България не излиза с ясни послания и информация, че тук е спокойно. Морето на Слънчев бряг е изключително чисто, а водата е кристална. Освен това курортът никога не е бил толкова чист и подреден“, подчерта Веселин Налбантов. Според него в голяма степен вина носи служебното правителство.

"Бившият министър на туризма Илин Димитров гръмко обявяваше огромен ръст на туристите, но такъв не виждаме. Служебното правителство нищо не направи за рекламата на България и да обясни, че сме безопасна дестинация. Туризмът не беше въобще приоритет за служебния кабинет, какъвто се оказва, че не е и за новото редовно правителство“, коментира разгневен Налбантов. "Ситуацията е лоша заради некадърното отношение на Илин Димитров, който си правеше само личен пиар, но не и такъв за България“, допълни той.



Още по темата: общо новини по темата: 1106
05.02.2024 »
30.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
11.10.2023 »
10.10.2023 »
предишна страница [ 1/185 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Елате и вижте дали е празен. Хотелите са пълни още сега, а какво ли ще е през август.
0
 
 
Да са празни, българите не могат да си позволят да дадат една кошница пари за нищо, затова бягат в чужбина!
+1
 
 
Алчни, нагли и прости хотелиери и ресторантьори! Това ни се предлага по нашето Черноморие!!! Искат от всичко пари да извадят,!!! Не се диша там,!!! Няма спокойствие, няма почивка, натъпкано с коли и фрашкано със селяния и мутрафони!!! Айде тази година мерси, без мен!!!
на 16.06.2023 г.
0
 
 
Еми изгонихте руските туристи които осигуряваха половината пари по черноморието защото ушким ги санкционираме. Всъщност вместо да им вземем парите за да "нямат за войната" както пропагандира хамерика като предтекст за санкциите, а всъщност това си е една от многото схеми за намаляне на парите на "съпричастните" с осрайна. Та сърбайте си празните паници сега и не се оплаквайте!!!
+2
 
 
Или може би хората ви се довериха миналата година, дойдоха, видяха, че въпреки всичките ви протести, компенсации и т.н. вие сте още по-големи измекяри и ТЪРГАШИ, а не търговци, и тази година още повече от тях са решили да посетят Турция и Гърция, където дори да не е по-евтино, отношението и хората са хиляди пъти по-приятни от вашите мутренски бабаитски маниери и манталитет. Дано целият сезон си останете празни, и не само този, ами и следващият и по-следващия, докато не разберете как се прави бизнес, или че този бизнес не е за вас.
-1
 
 
аааа не, мерси от радиация нужда нямам хахаха
+2
 
 
Бай Ганьо до каквото се докосне, всичко унищожава. Скъпо, отблъскващо, нагли мутри. Нали това искахте. Е, получихте си го.
-1
 
 
Да "благодарим" на украинците, изпуснали всичките си фекалии в Днепър , плавно пълзящи към нас... След Чернобил ни подаряват и Каховка. Е, разбира се виновен е Путин :-)
+4
 
 
Аз си взех дозата на Егейско море.Дреме ми на шпека ,за нашето Черноморие.
-4
 
 
като гледам онлайн камерите навсякъде си има народ, все пак водата още е леко студена и отпускарския сезон те първа ще започва, я снимай пак юли и август месец не можеш да се разминеш от народ по-всички места. Винаги в сезона 01.07 - 20.09 си е буквално пълно навсякъде, тази година няма да е по-различно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: