Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорът на СДВР: Арестувани са 33 фенове, няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат столица
Автор: Петя Кузева 08:42 / 17.11.2023Коментари (5)1206
© Фокус
"Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имуществото в центъра на която и да е столица. Ако не бяха взели мерки, вероятно щяха да пострадат много хора". Това заяви на брифинг след снощните сблъсъци и погрома в центъра на София директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов.

"Ако не бяхме приложили реципрочни действия и мерки, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и може би щяха да пострадат много невинни жертви, включително и журналисти, които следяха действията от първа линия", каза началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Има много ранени, но тяхната бройка непрекъснато се актуализира. Самосезирали сме се за клиповете в социалните мрежи и ще сезираме и прокуратурата", допълни зам.-директорът на СДВР комисар Стефан Иванов, който определи снощните събития от протеста срещу БФС като "безпрецедентна агресия".

Задържаните са 33, като от тях има и трима непълнолетни. Трима са за запаления полицески бус.

"Ако не бяхме предприели тези действия, самият град щеше да пламне", категорични бяха от СДВР.

"След започване на самото мероприятие в един даден момент протестиращите, без никаква предпоставка от наша страна агресираха до степен безпрецедентна агресия. Нашият кордон на първа линия беше без предпазни каски и от "Антиконфликт", протестиращите започнаха да чупят автомобили, застрашиха живота и здравето не само на полицейските служители, а и собствено си, тежките предмети падаха и по техните глави. Предприехме мерки за разпръскване на тълпата с цел опазване на реда. При водното оръдие няма контакт между полицейските служители и протестиращите. След предупрежденията, нормалните фенове се оттеглиха, но група фенове, които са исторически враждуващи и имат непоносимост, запалиха полицейски бус и движейки се към министерството на спорта, чупеха и палеха всичко. Същите се отправиха към заведение, където бяха задържани", казаха от СДВР.




Още по темата: общо новини по темата: 71
22.02.2024 »
11.01.2024 »
12.12.2023 »
06.12.2023 »
28.11.2023 »
28.11.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напълно споделям позицията на Виктор1 - крайно недопустимо поведение на иначе будни граждани. Никой не им пречи да си викат и протестират колкото искат, но не и да се бият с полицията и да трошат общинско имущество, което, все пак, някой трябва да плати, сещате се, нали? Има си законови правила и процедури, с бунтове и революции нещата няма да станат, както си ги представят. Още повече, едва ли Михайлов е главният отговорник - той е лице, навярно други дърпат конците в родния футбол. Но по-трудно е да се потърси коренът на проблема, по-лесно е да се правят зулуми - обичайно за агитките понякога, по цял свят. И да не забравят, че който копае гроб другиму, сам пада в него - прастара максима. Очевидно реформи са нужни, очевидно идва ново поколение (начело с Бербатов), което може би знае повече и ще има друг подход, но всичко следва да е съобразно закона. Иначе имаме тотална анархия и липса на институции, вкл. БФС.
0
 
 
Типични комунистически подлоги, лъхащи на ракия от сутринта. Когато лъжеш народа, който е бил на място и си мислиш, че ще ти се размине.
+2
 
 
Първо излъга, че имало бой между фенове, което никога не се е случило, а сега лъже и за другите неща! Оставка и на теб, лайнар! 1312!
0
 
 
Опасно поведение от фенове. Няма как да се толерира такова поведение.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: