Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Нефтохимик спечели битката за Бургас с обрати и фамозни голове
Автор: Екип Burgas24.bg 23:00 / 02.08.2013Коментари (61)13461
©
Нефтохимик победи с 3:2 Черноморец в голямото дерби на Бургас. Пред около 5000 зрители на стадион "Лазур" двата отбора изиграха мъжки сблъсък с много борба, в който краен победител се оказа завърналия се "А" група след дълга пауза тим на Нафтата.

Дербито започна с голямо надмощие на "акулите", което даде резултат в 3-ата минута, когато Карлос Фонсека нахлу отдясно и бе препънат в наказателното поле. Съдията Вихрен Манев замълча, но топката стигна до Маркиньо, който я насочи много точно в десния ъгъл на вратата на Евгени Караманов за 1:0.

Черноморец продължи да контролират събитията на терена и в 36-ата минута бяха много близо до втори гол, но Евгени Караманов успя майсторски да спаси удар на Маркиньо, който бе изведен очи в очи от Фонсека срещу стража на "шейховете".

През втората част символичните гости се посъбудиха и по-често поглеждаха към вратата на Черноморец. Това и даде резултат в 54-ата минута, когато след една много добра контраатака Васил Калоянов бе изведен сам срещу Ник Дашев, който го фаулира и рефера без да се замисля посочи бялата точка. Никола Чипев се загърби с наказателния удар и хладнокръвно възстанови равенството. 

Радостта на Нефтохимик обаче бе за кратко и само 5 минути по-късно Черноморец отново излезе напред в резултата. Маркиньо центрира в наказателното поле от фаул, топката бе леко отклонена от Уатара и попадна в краката на Балтанов, който с изстрел по диагонала вкара за 2:1.

Нафтата не се предаде и четвърт час преди края отново възстанови равенството на "Лазур". Точен за "зелените" отново беше Николай Чипев. Юношата на ЦСКА изпълни безкомпромисно пряк свободен удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата за 2:2.

В герой за Нефтохимик се превърна резервата Петър Димитров, който с фамозно изпълнение със странична ножица донеси успеха на "шейховете" в 91-ата минута на срещата. 

Символичните гости довършиха двубоя с намален състав след втори жълт картон на Вълчев, но това не попречи на "шейховете" да триумфират след последния съдийски сигнал. 

Черноморец - Нефтохимик 2:3
1:0 Маркиньо (3)
1:1 Чипев (54-д)
2:1 Балтанов (59)
2:2 Чипев (75)
2:3 П. Димитров

Черноморец: Дашев, Маркиньо (Йорданов), Чико, Балтанов, Уатара, Филипов, Фонсека (Атанасов), Оливейра, Терзиев, Гаел (Осама), Манзоро

Нефтохимик: Караманов, Йошев, А, Димитров (Лемперов), Хашев, Янев, К. Янев, Чипев, Вълчев, Манев, Ангелов (П. Димитров), Калоянов (Петков)

Още по темата: общо новини по темата: 16
02.08.2013
02.08.2013
02.08.2013
02.08.2013
02.08.2013
01.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mister X
премахни филтъра

+10
 
 
Честита победа на Нафтата! Браво бе, мазути :) Напълно си заслужихме загубата, защото нашите след 10-тата минута си мислеха, че зелените ще си вкарат сами 7-8 гола... Без значение е, че дузпа нямаше, а и имаше много спорни ситуаци, заради калпавото съдийство - просто с това отношение си заслужихме загубата. Дано си вземат поука някои, които се помислиха за големите звезди... Успех на съгражданите в следващите мачове!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: